Hamarosan már pénzt is kereshetnek a legsikeresebb TikTok felhasználók

Mindent a TikTokról: remek közösségteremtő hatása lehet a karantén idején
Vágólapra másolva!
A TikTok népszerűsége folyamatosan növekszik, amelynek következményeképpen az alkalmazás szereplői önmaguktól is hírességekké válnak. A vállalat most egy új, 200 millió dolláros alappal próbálja megtartani a tehetségeket.
Vágólapra másolva!

Az alap célja az ambiciózus alkotók támogatása, akik meg is élhetnének ebből az alkalmazáson keresztül - mondta a TikTok szóvivője a The Verge-nek. Ez jelzi a TikTok az első nagyobb erőfeszítését - a tartalomért cserébe - az alkotók közvetlen fizetésére. Erre korábban is volt lehetőség az élő közvetítések során, de az új program közvetlenül a felhasználóknak fog fizetni a videók készítéséért.

Az alkotók rendszeres kifizetéseket kapnak majd, az alap pedig idővel növekedni fog,

bár erre a cég nem közölt semmilyen időintervallumot. A vállalat nem beszélt a kifizetések időbeni vagy összegbeli korlátairól sem.

Az alapból történő bevétel megszerzéséhez az alkotóknak 18 éves kornál idősebbeknek kell lenniük, és folyamatosan eredeti videókat kell közzétenniük, amelyek összhangban állnak a TikTok közösségi irányelveivel. Valamennyi minimális követői számra is szükség lesz, de a TikTok egyelőre nem közölte, hogy pontosan mennyire.

Az Egyesült Államokban élő alkotók augusztustól jelentkezhetnek a finanszírozásra.

Nem ez az első alkalom, amikor a TikTok alapot hoz létre az alkotók számára, hiszen a társaság május végén 50 millió dolláros Kreatív Tanulási Alapot indított a platformon dolgozó tanárok részére. A TikTok működésében azonban a YouTube helyett inkább az Instagramra hasonlított.

A TikTok mostantól saját alapjából díjazza majd a legjobb alkotóit, jelenleg csak az Egyesült Államokban Forrás: Shutterstock

Mostantól a TikTok rendszeresen fizetne az alkotóknak, amivel megőrizné a versenyképességét, tanulva abból az esetből, hogy amikor a hasonló Vine népszerű volt, a platformon szereplők közül sokan mégis inkább a YouTube-ot választották, mert tartalmukhoz ott olyan módon szerezhettek bevételeket, amelyeket a Vine nem engedélyezett.

A TikTok nem szeretne ugyanebbe a hibába esni, a módszerrel ezen felül elkerülheti azokat a helyzeteket is,

amelyekben a YouTube vitatott, problematikus, sőt egyenesen sértő alkotókkal keresett pénzt.

A támogatási alap ötlete segítséget nyújthat a társaságnak az Egyesült Államok kormányával folytatott folyamatos küzdelemben is, amelynek során majdnem betiltották az alkalmazást. A ByteDance nevű kínai cég tulajdonában lévő TikTok ugyanis már hosszú ideje dolgozik azon, hogy amerikai vállalattá váljon, ma már amerikai vezérigazgatóval működik Los Angelesben, és 10 ezer embert akar felvenni az Egyesült Államokban.

Forrás: Theverge.com