Már egy kínai cég a világ legértékesebb közösségi médiavállalata

Tencent inks pact for data center efforts China Chinese Tencent tech giant logo
--FILE--A logo of Tencent is pictured during the 2018 Tencent Global Partner Conference in Nanjing city, east China's Jiangsu province, 1 November 2018. Technology giant Tencent has inked an agreement with the Guangdong branch of China Telecom on Tuesday for further cooperation and upgrade of the latter's data center services on the mainland. The agreement inked by the Guangdong unit is the second by China Telecom, after a similar one by its Chongqing branch earlier. The agreement was signed by Zhu Yitong, deputy general manager of the IDC (Internet Data Center) business department at China Telecom's Guangdong branch, and Zhu Hua, director of Tencent's internet data center.
Vágólapra másolva!
A Tencent jelenleg a világ legértékesebb közösségi médiavállalata, miután a hongkongi tőzsde keddi kereskedési napján a részvényeik árfolyama 4,52 százalékot emelkedett és ezzel piaci értékben megelőzték a Facebookot.
Vágólapra másolva!

A kínai Tencent több területen is az élmezőnyben van, hiszen a cég nevéhez fűződik például a League of Legends nevű videójáték, amely már több mint egy évtizede a világ egyik legnépszerűbb számítógépes játéka, emellett pedig az egymilliárd felhasználóval rendelkező WeChat és a hozzá társuló érintésmentes fizetési megoldás is az övék.

Az elemzők szerint még közel sincs vége a növekedésnek.

Thomas Chong, a Jefferies szakértője további 44 százalékos emelkedést prognosztizál, ami egyáltalán nem lenne meglepő, mivel a jelenleg a világ 7. legértékesebb vállalatának számító Tencent a mesterséges intelligencia és az online kereskedelem területén is egyre komolyabb szereplőnek számít.

Illusztráció Forrás: Imaginechina via AFP/Yao jun - Imaginechina/Yao Jun

Mindemellett nemrég bejelentették, hogy a Tencent segít majd a kínai kormánynak megalkotni és tesztelni a digitális jüant, ha pedig a projekt sikeres lesz, az az egekbe röpítheti a Tencent árfolyamát. A vállalat az utóbbi időben az Egyesült Államokban is terjeszkedett, ahol videójáték stúdiót vásároltak.