Elon Muskék után, most az Amazon is több ezer műholdat küld a magasba

Elon Musk, Starlink, műholdas hálózat, műhold, SpaceX
A SpaceX Falcon 9 rocket carrying 60 Starlink satellites forms a vapor cone after launching from pad 39A at the Kennedy Space Center in Florida as seen from Playalinda Beach at Canaveral National Seashore near Titusville, Florida on March 18, 2020. This is the sixth Starlink mission designed to provide global high-speed internet service. (Photo by Paul Hennessy/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A döntéshozók engedélyezték az Amazon számára, hogy 3236 műholdat lójjenek fel a világűrbe az elkövetkező időszakban, amelyek segítségével a vállalat internetet biztosít majd a lakosság számára.
Vágólapra másolva!

Az Amazon is beszállt az űrversenybe:

úgy tűnik, hogy Jeff Bezos és Elon Musk az űrben csapnak össze a lakossági internetszolgáltatás területén.

Az Amazon ennek érdekében létrehozta a Kuiper nevű vállalatot, amely első számú célja a műholdak gyártása és pályára állítása lesz.

Jelenleg ezen a területen a SpaceX-hez köthető Starlink-projekt a piacvezető, Elon Musk vállalata a következő években már akár 40 ezer műholddal is rendelkezhet majd.

Illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A műholdas internet segítségével azt ígérik, hogy sokkal nagyobb lesz a sávszélesség és olyan helyeken is elérhető lesz az internet, ahol korábban erre nem.

A Business Insider beszámolója alapján, az Amazon a tervek szerint 10 milliárd dollárt fog első körben befektetni szatellit-vállalkozásába.