ITM: Még lehet jelentkezni feldolgozóipari technológiaváltást segítő pályázatra

GYÖRGY László
Békéscsaba, 2020. július 1. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az Opel, Honda, Mazda, Kia és Isuzu autók értékesítésével és szervízelésével foglalkozó Körös Autócentrum Kft. bértámogatási okiratának átadásán a cég békéscsabai telephelyén 2020. július 1-jén. Békés megyében 844 millió forintból 5512 ember munkahelyét sikerült megmenteni a gazdaságvédelmi akciótervvel - mondta az államtitkár. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar kormány kiemelt célja a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó, nagy növekedési potenciállal rendelkező feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása. A 7,3 milliárd forintos keretösszegű Zöld nemzeti bajnokok konstrukció esetén az előminősítésre jelentkezés határidejét a vállalkozói visszajelzések alapján a tervezetthez képest meghosszabbítják, így arra 2020. augusztus 14-ig van lehetőség - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Vágólapra másolva!

"A koronavírus-járvány igazolta a 2010 óta követett kormányzati megközelítést, amely szerint, amit csak lehet, érdemes itthon gyártani, hiszen ezzel az önellátási képességek megerősítése mellett a hazai munkahelyeket és a magyar családok megélhetését támogatjuk. Ez az elvárás nemcsak az egészségipar, hanem a zöldgazdaság vállalkozásaira is igaz.

- emelte ki György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a közlemény szerint.

A fejlesztési források hatékony felhasználása érdekében a támogatásra pályázók vállalják a kiválasztási folyamatban való részvételt.

Ennek első lépése egy regisztráció, amelyre a www.znb.ifka.hu oldalon van lehetőség. Minden vállalkozás egy alkalommal regisztrálhat, e-mail cím és jelszó megadásával. Az első belépéskor a vállalati név és érvényes adószám rögzítése után tudja a rendszer a regisztrált profilt az adott céghez társítani, ennek alapján történik meg a részvételi feltételek automatikus ellenőrzése. Ha a cég megfelel, automatikus üzenet formájában tájékoztatást kap, ezt követően lehet kitölteni a részletes űrlapot az előminősítéshez.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Rosta Tibor

A folyamat kedvező értékelés esetén a vállalkozást a pályázata benyújtására feljogosító tanúsítvány kiállításával zárul.

"A vállalkozásokat arra kérjük, semmiképpen ne mulasszák el az előminősítésre jelentkezést, az ugyanis a forráshoz jutás előfeltétele. Ahogy a keretösszeg jelentős megemelésével, a határidő meghosszabbításával is minél több cégnél a sikeres, további növekedést megalapozó technológiaváltást igyekszünk elősegíteni" - hangsúlyozta György László. A Zöld nemzeti bajnokok (GINOP 1.2.11-20) konstrukcióban várhatóan 2020. augusztus 31-től lehet majd beadni a pályázatokat - írták.