Elektromos járműtöltőket gyártó üzem épül a festői Toszkánában

Az ABB épülő olaszországi új üzemének látványterve
Vágólapra másolva!
Az ABB megkezdte az olaszországi San Giovanni Valdarnóba tervezett, új, elektromos járművek töltési infrastruktúrájára szakosodott létesítményének építését, amely globális kompetenciaközpontként és gyártóüzemként működik majd. A 16.000 négyzetméter alapterületű üzemet várhatóan 2021 végére helyezik üzembe.
Vágólapra másolva!

A 30 millió dolláros költségvetésből épülő új projektet megelőzően az ABB egy 10 millió dolláros befektetés keretében a hollandiai Heerjeslaanban, a TU Delft Campus területén egy új, teljesen fenntartható globális e-mobilitási és kutatás-fejlesztési központot épített, amelyet a tervek szerint ez év második felében helyeznek üzembe.

Az új olaszországi üzem a vállalat elektromos járművek egyenáramú (DC) akkumulátortöltőinek teljes skáláját gyártja majd, így a termékkínálatában

az otthoni töltőrendszerek mellett a közterületen telepítendő és a városi tömegközlekedés céljait szolgáló töltőrendszerek is megtalálhatók lesznek.

A gyártóüzem elősegíti majd a cég növekedését és innovatív tevékenységét is az e-mobilitási szektorban.

Az ABB Olaszországban épülő új üzemének látványterve Forrás: Origo

Az új létesítményt az ABB Ability digitális megoldások integrálása jellemzi majd. Ezek a digitális megoldások minden egyes termék gyártása során teljes körű felügyeletet és a gyártási folyamatok optimalizálását biztosítják, valamint az automatizált raktárkezelési rendszerek kapcsolatát a gyár különböző részlegeivel.

A K+F tevékenységek egy 3200 négyzetméter alapterületű, kifejezetten a fejlesztéseket és a prototípusok kialakítását szolgáló területen zajlanak majd.

Ezzel párhuzamosan a megújuló energiaforrások, köztük a tetőre telepített napelemek és az optimalizált hűtő-fűtő rendszer integrálása, az alkalmazottak számára biztosított elektromos járművekből álló flotta, valamint a logisztikai, a kereskedelmi és a szervizteamek segítenek csökkenteni az üzem környezetre gyakorolt hatását.

A vállalat egy évtizede lépett be az elektromos járművek töltőrendszereinek piacára, mára több mint 14 ezer egyenáramú villámtöltőt értékesített a világ több mint 80 országában, és a fenntartható közlekedési megoldások nemzetközi elterjesztésében szerzett érdemeiért nemrég átvehette a Global E-mobility Leader 2019 díjat is. A cég nemrég jelentette be, hogy töltési technológiát szállít a világ első, teljesen elektromos hajtású autók számára rendezett ABB FIA Formula-E világbajnokságban résztvevő harmadik generációs versenyautókhoz.