Az Apple nemrég felvásárolta a Mabeewave nevű vállalatot, melynek technológiája révén, hamarosan az iPhone telefonok is képesek lesznek bankkártyás fizetések elfogadására és feldolgozására, úgy, ahogy a banki terminálok.

Az Apple a mostani startup felvásárlásával képes lesz az iPhone készülékeket fizetési terminállá alakítani, ehhez csupán egy NFC csipre van szükség. A technológia integrálását követően az iPhone készülékek képesek lesznek bankkártyát is elfogadni, de akár egy másik telefonnal is lehet majd fizetni a különböző pay funkciók (Google Pay, Apple Pay, Ali Pay) segítségével.

IllusztrációForrás: Getty Images/Michael Short

Az NFC csipek már az iPhone 6 óta megtalálhatóak az Apple készülékeiben és ki is használják azt az Apple Pay fizetési megoldással. A Bloomberg értesülései szerint az Apple nagyjából 100 millió dollárt fizetett a Mabeewave felvásárlásáért és megtartotta a startup összes dolgozóját is.

Érdekesség, hogy az Apple egyik nagy riválisa a telefonos piacon, a Samsung tavaly még partnere volt a Mabeewave-nek, ráadásul pénzt is fektettek a cégbe.

Az Apple idén különösen nagy hangsúlyt fektet a felvásárlásokra, hiszen eddig már hetet hajtottak végre. Az egyik legnagyobb, a Dark Sky időjárás jelentéssel foglalkozó alkalmazás megvásárlása volt, amely az egyik legnépszerűbbnek számított az Androidos operációs rendszereken. Az ügylet következtében a Dark Sky augusztus 1-jével elérhetetlen lett az Androidos telefonokon.