A legtöbb búzasör természetes módon élénk sárga színű. Ám ennek az Oskar Blues kézműves sörgyár és a French's mustármárka együttműködéséből származó nedűnek a színe mögött valami más is az oka: Amerika egyik kedvenc fűszere.

A nemzeti mustárnap tiszteletére az Oskar Blues mustárral főzött sört hozott forgalomba.

A sajtóközlemény szerint a sört lime-mal, citrommal, mandarinnal és maracujával is vegyítik, hogy egy igazi frissítő felnőtt ital készüljön, például egy grillezéshez.

A mustár az egyik legnépszerűbb fűszer az Egyesült Államokban.

Korlátozott ideig kapható, mustár ízű sört dobott piacra az Egyesült Államokban a French's és az Oskar Blues (a kép illusztráció)Forrás: 5598375/Pixabay

Tavaly az amerikaiak mintegy 85 százaléka említette egy kutatás során, hogy használja. A Globe Newswire becslései szerint a világjárvány az Egyesült Államokban a fűszer-értékesítések növekedését hozta, összesen 8,2 milliárd dollárra becsülve az évi forgalmat.

A nemzeti mustárnapot minden évben augusztus 1-jén tartják. A mustáros sör ezt követően korlátozott ideig érhető el az Oskar Blues kocsmáiban, Coloradóban és Észak-Karolinában, valamint a kézműves sörgyártó webshopjában.

Forrás: Fooddive.com