Egy hétre teljesen leáll a népszerű cég, hogy a dolgozók pihenhessenek

League of Legends World Cup finals 2019
Chinese team FPX celebrate with the trophy after winning the "League of Legends" videogame world championship final against European team G2 on November 10, 2019 at the AccorHotels Arena in Paris. (Photo by Lucas BARIOULET / AFP)
Vágólapra másolva!
A népszerű League of Legends és a Valorant videójátékokat fejlesztő Riot Games augusztus 10-én egy hétre teljesen leáll annak érdekében, hogy dolgozói pihenhessenek és kikapcsolódhassanak.
Vágólapra másolva!

Minderre a Riot szerint azért van szükség, mert ebben az iparágban különösen feszített a tempó, ráadásul nagyon korán kiégnek a fejlesztők és más munkatársak.

Az egyhetes pihenés pedig arra szolgál, hogy mindenki fel tudjon töltődni, kikapcsolódjon és legyen idő a családra anélkül, hogy a határidőkön kelljen aggódni.

A Riot egy blogbejegyzésben közölte: néhány határidőt eltolnak, hogy véletlenül se alakuljon ki olyan szituáció, amikor az egyhetes pihenés után még keményebben kelljen dolgozni, behozzák a lemaradást.

Illusztráció Forrás: AFP/Lucas Barioulet

A különböző kiadók valamennyien, de eltérő módszerekkel próbálják kezelni a stresszt, valamint elkerülni a munkavállalók korai kiégésének kockázatát. Az Epic Games már tavaly nyáron élt egy olyan lehetőséggel, mint most a Riot. Ők akkor két hétre küldték szabadságra az embereket. Az Epicnél karácsonykor is szokott járni egy vagy kéthetes szabadság minden alkalmazottnak.