A népszerű League of Legends és a Valorant videójátékokat fejlesztő Riot Games augusztus 10-én egy hétre teljesen leáll annak érdekében, hogy dolgozói pihenhessenek és kikapcsolódhassanak.

Minderre a Riot szerint azért van szükség, mert ebben az iparágban különösen feszített a tempó, ráadásul nagyon korán kiégnek a fejlesztők és más munkatársak. Az egyhetes pihenés pedig arra szolgál, hogy mindenki fel tudjon töltődni, kikapcsolódjon és legyen idő a családra anélkül, hogy a határidőkön kelljen aggódni.

A Riot egy blogbejegyzésben közölte: néhány határidőt eltolnak, hogy véletlenül se alakuljon ki olyan szituáció, amikor az egyhetes pihenés után még keményebben kelljen dolgozni, behozzák a lemaradást.

IllusztrációForrás: AFP/Lucas Barioulet

A különböző kiadók valamennyien, de eltérő módszerekkel próbálják kezelni a stresszt, valamint elkerülni a munkavállalók korai kiégésének kockázatát. Az Epic Games már tavaly nyáron élt egy olyan lehetőséggel, mint most a Riot. Ők akkor két hétre küldték szabadságra az embereket. Az Epicnél karácsonykor is szokott járni egy vagy kéthetes szabadság minden alkalmazottnak.