Valódi bank lesz egy fintech cégből Amerikában

mobilozás, mobil, telefon, mobiltelefon, illusztráció, férfi
Vágólapra másolva!
A Varo nevű fintech szolgáltató cég bankká válik az Egyesült Államokban, miután megkapta az ehhez szükséges engedélyeket a hatóságoktól. Ehhez egy tőkebevonási körben előbb 241 millió dollárt szerzett a cég, mellyel banki környezetet teremtett a pénzügyi műveletek, a marketing, a kockázatkezelés, az üzleti tervezés és a kommunikáció területén, melyekhez új munkatársakat is felvett.
Vágólapra másolva!

A 2017-ben elindított Varo banki szolgáltatásokat kínál olyan fiatalabb fogyasztóknak, akik minden banki tevékenységüket online szeretnék elvégezni, bankfióki közreműködés nélkül. A társaság az észak-amerikai piacon számos más hasonló vállalkozással is versenyez, köztük a Chime, Current, Space, Cleo, N26, Empower Finance, Level, Step, Moven fintech cégekkel.

A legtöbb versenytársához hasonlóan, a Varo is könnyen elérhető bankszámlát kínál

havi díjak, illetve minimális egyenleg nélkül, plusz magas kamatozású megtakarítási számlát és persze mindenekelőtt modern ügyfélélményt.

Annak ellenére, hogy nincs is bankfiókja, a Varo világszerte több mint 55 ezer ATM-ből kínál készpénzfelvételt díjmentesen.

A Varo lépését más hasonló fintech is követi majd, és bankká válik az Egyesült Államokban Forrás: Shutterstock

A Varo szolgáltatásának számláit - egy együttműködés keretében - valójában a The Bancorp Bank kezeli, mivel ilyet csak bank tehet.

A fintech közleménye szerint az új licenszeivel több mint 2 millió bankszámlát vesz majd át a közeljövőben saját hatáskörbe.

A Varo az első amerikai fogyasztói fintech, amely banki engedélyt kapott, de hamarosan mások is követni fogják. Márciusban a Square jelentett be hasonló lépést, és ugyanilyen kérelmet nyújtott be a SoFi is júliusban.

A Varo szerint a banki működés lehetővé teszi majd az ügyfelek szélesebb körének kiszolgálását olyan termékekkel, mint a hitelkártyák, személyi kölcsönök és megtakarítási termékek.

"A banki engedély megszerzése már kezdettől fogva a Varo egyik központi célja volt" - mondta Colin Walsh, a Varo Bank alapítója és vezérigazgatója. „Teljes körű szolgáltatást nyújtó nemzeti bankként történő működésünk nagyobb szabadságot biztosít olyan innovációk előtt, amelyet sok amerikai még egyáltalán nem látott a bankjától"- tette hozzá a vezető.

Forrás: Techcrunch.com