Fontos bejelentést tett a Wizz Air

Vizz Air
A Wizz Air járatain az utasok és a személyzet számára egyaránt kötelező az arcmaszk viselete
Vágólapra másolva!
A Wizz Air Hungary bejelentette, hogy 2020. augusztus 1-jétől a légitársaság üzembentartási engedélyezési hatósága az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (European Union Aviation Safety Agency – EASA).
Vágólapra másolva!

Magyarország továbbra is a Wizz Air Hungary üzemelésének felügyeletét ellátó tagállam marad. A turizmus.com idézi a cég közleményét, amely szerint

ez a szabályozói változás támogatja a Wizz Air Group multinacionális terjeszkedését, amely 126 tagú, a legmodernebb Airbus A320 típuscsaládból származó repülőgépből álló flottájával 46 ország több mint 160 városa között biztosít összeköttetést.

Az EASA felügyelete megteremti a légitársaság számára a magasabb fokú kooperáció lehetőségét a nemzeti polgári légiközlekedési hatóságokkal, a légitársaság jelenlegi és jövőbeni piacain.

Illusztráció Forrás: photo by foldhazi.hu /// facebook.com/foldhaziphoto/Arpad Foldhazi

A Wizz Air Hungary repülőgépei továbbra is magyar lajstrom alatt repülnek, valamint a légitársaság működési és útvonalengedélye továbbra is a Magyar Polgári Légiközlekedési Hatóság hatáskörében marad. Váradi József, a Wizz Air Group vezérigazgatója rámutatott:

Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója szerint az európai üzembentartási engedélyt a Wizz Airhez hasonló, az EASA tagországaiban több bázist üzemeltető légitársaságoknak találták ki.