Egyre nagyobb a bizonytalanság a TikTok alkalmazás körül, hiszen sokáig úgy tűnt hogy teljesen betiltja azt az amerikai kormány, most viszont a Microsoft meg akarja venni a céget, de egyáltalán nem biztos, hogy megvalósul a felvásárlás. Emiatt több közösségi oldal is már most megpróbál a TikTokhoz hasonló funkciókat integrálni saját platformjaiba, hogy átcsalogassák a tiniket.

A Snapchat a napokban jelentette be, hogy már dolgoznak egy TikTok-szerű funkción, az Instagram viszont már be is mutatta saját megoldását, amelyet Reels-nek neveztek el. Első körben a funkció 50 országban fog megjelenni, de a későbbiekben új helyeken is bevezethetik majd.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A Reels segítségével a felhasználók rövid videókat készíthetnek, amelyeket megoszthatnak barátaikkal és követőikkel, de az alkalmazáson belül lehetőség lesz olyan emberek videóit is megnézni, akiket nem követnek, így új usereket fedezhetnek fel.

Az Instagram számára a TikTok körül kialakult bizonytalan helyzet komoly lehetőséget rejt, hiszen a Reels-szel még több felhasználót szerezhetnek, valamint növelhetik az időt is, amit eltöltenek az emberek az alkalmazáson belül.