Világszerte felfutott a kerti medencék vásárlása

nyár medence strand nő vízpart
A strandmedencékben is lehet lubickolni - illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem csak Amerikában, hanem Európában is hatalmas a kereslet a kerti medencék iránt, hiszen sok országban továbbra is korlátozzák az utazást, valamint az emberek egy jelentős része otthonában érzi magát a legnagyobb biztonságban.
Vágólapra másolva!

Az Epple, az egyik medencékkel foglalkozó vállalat, arról számolt be, hogy a csendes március és áprilist követően a duplájára emelkedett náluk a vásárolások száma, emiatt pedig új dolgozókat kellett felvenniük, de még így sem bírják a feszített tempót, gyakran kell túlórázni.

Emellett az is komoly gondot jelent, hogy hiány alakult ki a medencék gyártásához szükséges alapanyagokból, valamint az olyan kiegészítőket is egyre nehezebb beszerezni, mint a vízmelegítők, a pumpák és a különböző tisztító berendezések.

illusztráció Forrás: Shutterstock / Készítette: Natnan Srisuwan

Az Indiannapolisban található Pools of Fun tulajdonosa is hasonló jelenségről számolt be. Mint mondja, megállás nélkül csörög a telefonja, az eladások pedig 43 százalékkal emelkedtek az egy évvel ezelőttihez képest.

Az Egyesült Államok mellett Európában is hasonló a helyzet. Spanyolországban például a Fluidra nevű vállalat nemrég ki is fogyott a medencékből, emiatt ott is fel kellett pörgetni a gyártást és új alkalmazottakat felvenni. Még a drágább modellek is nagyon fogynak, összességében pedig 50 százalékos emelkedés volt megfigyelhető az előző évhez képest.