Jeff Bezos eladott 3 milliárd dollárnyi Amazon-részvényt

politics computers Horizontal AWARD WINNERS (FILES) In this file photo taken on October 22, 2019 Blue Origin founder Jeff Bezos speaks after receiving the 2019 International Astronautical Federation (IAF) Excellence in Industry Award during the the 70th I
Jeff Bezos
Vágólapra másolva!
Az Amazon vezérigazgatója több mint 3 milliárd dollárnyi részvényt adott el a legfrissebb adatok szerint. Idén azonban nem ez volt Jeff Bezos első eladása, korábban több mint 4 milliárd dollárnyi részvénytől szabadult meg.
Vágólapra másolva!

Az Amazon alapítója és vezetője, Jeff Bezos 3,1 milliárd dollár értékben adott el Amazon részvényeket az elmúlt időszakban – derült ki az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet adataiból. A cégvezér idén már túladott egy 4,1 milliárd dolláros részvénycsomagon, vagyis idén eddig már több mint 7,2 milliárd dollárt zsebelt be a saját vállalatának részvényeinek eladásával.

Bezos egyébként összesen több mint 54 millió darab Amazon részvényt birtokol, melyek értéke meghaladja a 170 milliárd dollárt. Ezzel a e-kereskedelmi óriás vezére a világ leggazdagabb embere.

Az idei eladások azonban igen kirívónak számítanak, ha azt nézzük, hogy tavaly Bezos például mindössze 2,8 milliárd dollárnyi papírt értékesített. Ráadásul Bezos korábban úgy nyilatkozott, azt tervezi, hogy évente nagyjából 1 milliárd dollárnyi részvényt ad el, hogy a befolyó pénzből támogathassa a Blue Origin nevű űrkutatási cégét.

Az Amazon részvényárfolyamának idei alakulása Forrás: Investing.com

A hivatalos adatok szerint a részvényeladás egy héttel azt megelőzően történt, hogy Bezos más technológiai óriások (Facebook, Apple, Alphabet) vezetőivel együtt részt vett az amerikai Képviselőház trösztellenes albizottsága előtti meghallgatáson.

A társaság emellett a múlt héten tette közzé a legutóbbi negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderült, hogy az Amazon eredményei messze felülmúlták az elemzői várakozásokat,

mivel a járvány alatt rendkívül megugrott a kereslet az internetes vásárlási lehetőségek iránt.

Az Amazon részvénye idén eddig 73 százalékot emelkedett, szerdán pedig 2,1 százalékos pluszban zárt a papír.