Kilőtt a Nintendo részvénye a kimagasló gyorsjelentés után

videójáték, Nintendo Switch , Animal Crossing: New Horizons
Vágólapra másolva!
Közel három százalékot emelkedett a Nintendo részvénye pénteken a japán tőzsdén, miután a vállalat közzétette a negyedéves gyorsjelentését. A videojáték-gyártó óriás ugyanis igen erős eredményeket ért el a legutóbbi negyedévben.
Vágólapra másolva!

A tőzsdei befektetők is örültek a Nintendo negyedéves eredményének. A japán videojáték-gyártó cég működési profitja ugyanis 144,737 milliárd jen (nagyjából 1,37 milliárd dollár) volt a június 30-án véget ért három hónapban. Ez pedig sokkal magasabb volt az elemzők által vártnál. A becslések ugyanis nagyjából 71 milliárd jenes nyereségről szóltak – írja a CNBC.

A megelőző év azonos negyedévében 27,4 milliárd jenes volt a működési profit, vagyis a vállalat, éves alapon, hatalmas növekedést könyvelhetett el.

Nem árt óvatosnak lenni a Nintendóval

A japán videójátékgyártó részvényeinek árfolyama a napokban olyan magasságokba emelkedett a tokiói tőzsdén, amire több mint tíz éve nem volt példa. Elemzők egyúttal arra figyelmeztetnek, hogy nem árt most az óvatosság a cég papírjaival kapcsolatban.

A legnagyobb sikert az Animal Crossing: New Horizon nevű játék jelentette, melyből már 22,4 millió darabot adtak el. Ezzel a New Horizon a második legsikeresebb játék lett a Switch konzolra, június végéig. Ráadásul ez úgy sikerült, hogy a játékot csupán idén márciusban adták ki.

A Nintendo Switch egyébként is igen jól teljesített az elmúlt időszakban.

A 2017 márciusában bemutatott hibrid konzolból 5,7 millió darabot adtak el ebben a negyedévben, ami hatalmas emelkedés a tavaly ugyanekkor értékesített 2,1 millió darabhoz képest.

Mindeközben a nettó eladások 358,1 milliárd jent tettek ki, ami szintén igen látványos (108 százalékos) növekedés a megelőző év azonos időszakában mért 172,1 milliárdhoz képest.

Noha a koronavírus-járvány komoly lendületet adott a Nintendónak, ahogy sokan kényszerültek otthon maradni, befektetői szempontból a következő időszak is kedvező lehet. Atul Goyal, a Jefferies ügyvezető igazgatója például jelezte, a cégénél azt javasolják az ügyfeleknek, hogy tartsák a Nintendo részvényeiket.

A Nintendo részvényárfolyamának idei alakulása Forrás: Investing.com

A játékgyártó azonban azért nem kapott vételi minősítést, mert a Jefferies elemzői szerint „nem tesz eleget" annak érdekében, hogy elmozduljon a konzoljátékok területéről. És bár ez a terep egyelőre még hatalmas sikert jelent a japán óriás számára,

Goyal szerint a Switch eladásai jövőre csúcsra futhatnak, ahonnan tartós lejtmenet következhet az értékesítésekben.

A Jefferies mellett azonban vannak optimistább elemzők is. A Nomura például pont a friss negyedéves gyorsjelentés miatt vizsgálta felül a Nintendo részvényének értékelését, és vételi javaslatot fogalmazott meg a papírra.