A bedobált szerencseérmékből fizetik a számlákat a vízi állatkertben

mosógép, készpénz
Photo Illustration of American money, USD currency, dollars and cents coins laying on banknotes, dollar bills on a white surface on 8 January 2020 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Észak-Karolina egyik vízi parkjában a dolgozók kiszedték a látogatók által korábban az ott működő, mesterséges vízesésbe dobált pénzérméket, amikből a létesítmény üzemeltetésének költségeit fizették a járvány miatti leállás alatt.
Vágólapra másolva!

Az USA-ban egyre nagyobb gondot okoz az aprópénz, azaz a pénzérmék hiánya a hétköznapokban. Érméből van elég, ám azok szokásos áramlása a gazdaságban jelentősen lelassult, így előfordul, hogy azokból nincs elegendő a kereskedőknél és a szolgáltatóknál, emeli ki az NPR beszámolója. A témáról az Origo ebben a cikkében írt részletesebben.

Az érmehiány ugyanakkor biztosan nem fenyegeti Észak-Karolina Pine Knoll Shores-ban működő vizes állatkertjét, ahol különféle vízi élőlények életébe kaphatnak bepillantást a látogatók.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Természetesen a járvány ezt a létesítményt is érzékenyen érintette: több hónapos szünet után nyitnak újra augusztus első felében. Ám a dolgozók ez alatt az idő alatt sem tétlenkedtek: a mindennapi gondozói feladataik ellátása mellett,

leeresztették a park vízesését, és kiszedték annak aljáról a látogatók által babonaságból vagy megszokásból, egy titkos kívánság kíséretében bedobált pénzérméket.

"Körülbelül [átváltva] 380 kilogramm mennyiségű fémpénzt szedtünk ki a vízesésből és tisztítottunk meg, és azokat az állatokkal és a létesítménnyel kapcsolatos költségekre fordítjuk" - közölte az akváriumpark a közösségi oldalán.

Egyúttal arra kérték oldaluk hozzászólóit, tippeljék meg, ez a mennyiségű fémpénz milyen pénzértéket képvisel, azt ígérve, hogy hamarosan nyilvánosan közzéteszik a választ.