Az elektromos és hidrogén cellás hajtású autókat, kamionokat és furgonokat gyártó Nikola jelezte, hogy készek partneri megállapodást kötni a Hyundai Motorral annak érdekében, hogy továbbfejlesszék a hidrogén hajtású technológiát a koreai gyártó segítségével.

A koreai Chosun Ilbo újságnak adott interjújában a Nikola alapítója, Trevor Milton elmondta, hogy szívesen működne együtt a Hyundai-jal. Hozzátette, hogy eddig kétszer tettek erre ajánlatot, azonban a koreai cég ezeket elutasította.

A Nikola számára viszont komoly előrelépést jelentene egy partneri megállapodás, hiszen kevés nagy autógyártó áll a hidrogén hajtású járművek pártján, jelenleg a Toyota és a Hyundai a technológia legnagyobb támogatói.

Nikola BadgerForrás: Nikola

A Nikola szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy Milton hatalmas tisztelettel tekint a Hyundai-ra, a céget a hidrogén hajtású technológia egyik úttörőjeként tartja számon. Hozzátette, hogy a Nikola alapítója továbbra is azon lesz, hogy sikerüljön megállapodni a koreai autógyártóval.

Ugyan Milton azt mondta, hogy a Nikola már tett ajánlatot, a Hyundai szerint ez nem történt meg. A Hyundai szerint ha érkezik hivatalos ajánlat, akkor szívesen tárgyalnak és meghallgatják a javaslatokat egy esetleges együttműködéssel kapcsolatban.