Az AMC bejelentette, hogy augusztus 20-án száz mozit nyitnak újra az ország különböző területein. Emellett a MoviePass nevű szolgáltatással kapcsolatban is közöltek új információkat, hiszen ezen a területen is változások lesznek.

Az AMC közleménye szerint a 100 mozit követően fokozatosan nyitják újra a többit is. A legnagyobb amerikai mozilánc szerint szeptember 3-ig az összes egység legalább kétharmada már fogadni fogja a látogatókat. Mindez igen komoly ígéret, főleg annak fényében, hogy az Egyesült Államokban még nem szorult vissza a koronavírus-járvány, sőt, több államban is napi rekordok születtek a fertőzöttek számát tekintve.

Az AMC összesen 600 mozival rendelkezik az USA-ban, de az újranyitás nagyban függ a különböző államok hatályos járványügyi szabályaitól is.

Fontos kérdés az is, hogy kötelező lesz-e a maszk használat vagy sem, mivel az Egyesült Államokban egyre többen ellenzik ennek a fontos eszköznek a viselését. Egyelőre úgy tűnik, hogy az AMC nem kötelezné maszkviselésre a látogatókat, azonban ajánlani fogja azt.

IllusztrációForrás: AFP/Frederic J. Brown

Ezzel a félmegoldással viszont sok olyan ember kedvét is elvehetik a moziba járástól, akik egyébként betartják a maszkviselési szabályokat saját és mások egészsége érdekében. Az AMC a közleményben kiemelte azt is, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a termek fertőtlenítésére és takarítására, ehhez pedig már beszerezték a szükséges eszközöket.

Szóba került az AMC MoviePass szolgáltatása is, amellyel az előfizetők havidíj ellenében heti három filmet tekinthetnek meg. A szolgáltatást egyelőre szünetelteti a vállalat, így nem vonnak le pénzt az ügyfelek számlájáról. Az előfizetőknek december 1-ig lesz idejük eldönteni, hogy lemondják vagy újraaktiválják a szolgáltatást.