Száz mozi nyit újra az Egyesült Államokban

amc mozi
Movie goers purchase tickets at an AMC movie theater in Arcadia, California on August 2, 2017. AMC Entertainment Holdings, the world's largest movie theater owner, announced a "shocking" expectation for secod-quarter losses, with stocks diving by 25 percent August 2nd amid a weak box office. The Leawood, Kansas company is owned by struggling Chinese real estate conglomerate Dalian Wanda Group. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Az AMC bejelentette, hogy augusztus 20-án száz mozit nyitnak újra az ország különböző területein. Emellett a MoviePass nevű szolgáltatással kapcsolatban is közöltek új információkat, hiszen ezen a területen is változások lesznek.
Vágólapra másolva!

Az AMC közleménye szerint a 100 mozit követően fokozatosan nyitják újra a többit is. A legnagyobb amerikai mozilánc szerint szeptember 3-ig az összes egység legalább kétharmada már fogadni fogja a látogatókat. Mindez igen komoly ígéret, főleg annak fényében, hogy az Egyesült Államokban még nem szorult vissza a koronavírus-járvány, sőt, több államban is napi rekordok születtek a fertőzöttek számát tekintve.

Az AMC összesen 600 mozival rendelkezik az USA-ban, de az újranyitás nagyban függ a különböző államok hatályos járványügyi szabályaitól is.

Fontos kérdés az is, hogy kötelező lesz-e a maszk használat vagy sem, mivel az Egyesült Államokban egyre többen ellenzik ennek a fontos eszköznek a viselését. Egyelőre úgy tűnik, hogy az AMC nem kötelezné maszkviselésre a látogatókat, azonban ajánlani fogja azt.

Illusztráció Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Ezzel a félmegoldással viszont sok olyan ember kedvét is elvehetik a moziba járástól, akik egyébként betartják a maszkviselési szabályokat saját és mások egészsége érdekében. Az AMC a közleményben kiemelte azt is, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a termek fertőtlenítésére és takarítására, ehhez pedig már beszerezték a szükséges eszközöket.

Szóba került az AMC MoviePass szolgáltatása is, amellyel az előfizetők havidíj ellenében heti három filmet tekinthetnek meg.

A szolgáltatást egyelőre szünetelteti a vállalat, így nem vonnak le pénzt az ügyfelek számlájáról. Az előfizetőknek december 1-ig lesz idejük eldönteni, hogy lemondják vagy újraaktiválják a szolgáltatást.