Mintegy 80,5 millió forint bevétele származott tavaly a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek (Sziget) a fesztiválkártyákon maradt összegekből - írta a Világgazdaság pénteken a társaság 2019-es pénzügyi beszámolója alapján.

Hozzáteszik, hogy a fesztiválozók által a társaságnál hagyott feltöltések ugyan évről évre csökkennek - 2017-ben ezen a soron 261, 2018-ban több mint 104 millió forintot könyvelt el a Sziget -, de az összeg továbbra is tetemesnek mondható.

A Sziget 15,8 milliárd forint árbevétellel zárta az előző évet a 2018-as 15,6 milliárd forint után. Ebből 10,2 milliárd forint jött be a jegyárusításból és 3,2 milliárd forint a vendéglátásból. A 2018-as 1,4 milliárd forintos profit viszont a felére olvadt, a 708 millió forintot - figyelemmel a koronavírus-járvány hatásaira - eredménytartalékba helyezték. Beszámolójában a cég leszögezte, hogy vis maior okokból nem tudja megtartani idén a rendezvényeit.

Idén elmaradt a Sziget FesztiválFotó: Origo

Az elővételben megvásárolt jegyekkel kapcsolatban zajlik a visszatérítés részletes folyamatának kidolgozása, a szállítókkal is aktívak a tárgyalások. A vezetés szerint a vállalkozás folytatni tudja a tevékenységét, ellenkező esetben a tulajdonosoktól (2017 óta nem Gerendai Károly üzletember és társai a többségi tulajdonosok, hanem az LMF Luxco Sárl nevű luxemburgi cég) minden segítséget megkapnak, hogy 2021-ben tovább működhessenek - írta a Világgazdaság.