Úgy tűnik, végre a Teslánál is elérhető lesz a kétfaktoros azonosítás, ami annyit jelent, hogy bejelentkezés előtt a felhasználónak SMS-ben érkezett kóddal kell megerősítenie, hogy valóban jogosan fér hozzá a fiókhoz.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint kínosan későn érkezik a kétfaktoros azonosítás a Tesla alkalmazásához, azonban most már hamarosan tényleg elérhető lesz, így sokkal nagyobb biztonságban lesznek az applikáció felhasználói.

Musk egy Twitter posztra reagált és megerősítette, hogy már az utolsó simítások zajlanak a funkció bevezetése előtt, amelyet egyébként már tavaly is megígértek, de akkor számítástechnikai problémákra hivatkozva elhalasztották annak élesítését.

IllusztrációForrás: AFP/2010 Getty Images/Justin Sullivan

A Tesla járművei egyébként az egyik legbiztonságosabbak, ezért is olyan meglepő, hogy egy olyan alapvető biztonsági funkció, mint a kétfaktoros azonosítás továbbra sem elérhető a cég alkalmazásán belül.

A Tesla járműveiben folyamatosan bekapcsolt GPS-van szerelve, amellyel könnyű nyomon követni a kocsit, valamint a felhasználók saját pin kódot is beállíthatnak, amely nélkül nem lehet elindítani a járművet.