Néhány napja az Origo is megírta, hogy az Epic Games beperelte az Apple-t, majd a Google-t is, miután a két technológiai óriás eltávolította a rendkívül népszerű Fortnite videojátékot az elérhető alkalmazások közül. Az első lépést azonban az Epic tette meg, amikor a játékon belül változtatást jelentett be a fizetési rendszerben, megelégelve a két cégnek, elsősorban az Apple-nek fizetett jutalékokat. A vállalatok közötti harc folytatódik, az Apple biztosan nem hátrál meg.

Az Apple és az Epic Games közötti harc egy bejelentéssel kezdődött, amikor is a Fortnite forgalmazója közölte, megváltoztatja a fizetési rendszert a világ egyik legnépszerűbb videójátékán belül. Mindezt azzal a céllal tették, hogy megkerüljék az App Store költségeit, hiszen az Apple virtuális boltján történő vásárlások után a cégnek 30 százalékot ki kell fizetnie a bevételek után.

Az Epic emiatt saját felületére akarta átcsalogatni a vásárlókat, azzal az ígérettel, hogy azok a felhasználók, akik közvetlenül fizetnek a vállalatnak, 20 százalékos kedvezményt kapnak a játékon belüli vásárlásaikra. Az Apple természetesen hamar lépett és kidobta a Fortnite-ot az App Store-ból, mivel - állításuk szerint - az Epic Games megszegte a vonatkozó szabályozásukat.

IllusztrációForrás: Fortnite

A Google ugyanígy járt el a Fortnite esetében.

Az Epic viszont jogi útra terelte az ügyet és bejelentette, hogy mindkét vállalatot perelni fogják.

Néhány hírforrás szerint az Epic pontosan tudta, hogy mik lesznek a következményei a lépésnek és gyakorlatilag kikényszerítették, hogy az Apple és a Google dobja a Fortnite-ot a boltjaikból. Így azonnal perre vihetik az ügyet.

Az Apple most kiemelte, hogy nem fognak kivételezni senkivel, a szabályok mindenkire érvényesek. Állítólag azzal is megfenyegették az Epic Games-t, hogy elveszik a hozzáférésüket az Apple Developer Program-hoz, ha pedig ez megtörténik akkor nem fognak tudni játékokat fejleszteni az Apple készülékeire. A vállalat azt is közölte, hogy amint az Epic Games helyreállítja a korábbi fizetési megoldást, akkor a Fortnite azonnal vissza kerülhet az App Store-ba.