Tévesen utalt egy bank, de nem adnak vissza számára 175 millió dollárt

Citibank embléma
--FILE--View of a branch of Citibank in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 29 March 2015. Citigroup Inc's China unit said on Tuesday (7 February 2017) that it had received the so-called "Type A" bond settlement agent license from China's central bank, allowing it to add to its offering of sales, trading and research in the fixed-income business. Citigroup is the first U.S.-based bank to be granted the Type A license to act as a bond settlement agent in China's interbank bond market. Other global banks with such a license include Deutsche Bank AG and BNP Paribas SA.
Vágólapra másolva!
Mint az Origo beszámolt róla, a Citigroup tévesen utalt ki közel 900 millió dollárt a Revlon hitelezőinek. Közülük már többen visszafizették az összeget, de egyikük nem hajlandó rá, ezért a Citigroup most perre viszi az ügyet. A tét 175 millió dollár.
Vágólapra másolva!

A Citigroup hétfőn felkérte a szövetségi bíróságot, hogy kötelezze a Brigade Capitalt 175 millió dollár (mintegy 52,5 milliárd forint) visszafizetésére, melyet a bank tévesen küldött a Revlon amerikai kozmetikai cég mögötti fedezeti alap egyik alanyaként a cégnek egy 900 millió dolláros kifizetés részeként.

A Citigroup most bíróságon keresztül próbálja meg visszaszerezni a Revlon egyik hitelezőjének tévesen kiutalt 175 millió dollárt Forrás: AFP/Imaginechina/Lang xinchen

A helytelen kifizetést a Citigroup hibának minősítette és kérte a kedvezményezetteket az összeg visszafizetésére.

A Citigroup szerint a cégnek csupán 1,5 millió dollárt kellett volna fizetni, a bank azonban 175 millió dollárt küldött neki.

Véletlenül utalt el 900 millió dollárt a Citigroup, most visszakéri

A Citigroup tévedésből fizetett ki közel 900 millió dollárt a Revlonnak, így most a pénz visszafizetését kéri. Az ügy pikantériája, hogy a pénz igazából nem is a Revlonhoz került, hanem a vele vitában álló hitelezőkhöz. A pénzt ezért nem is az amerikai kozmetikai cégnek kell visszafizetnie, hanem azoknak a hitelezőknek, akik a téves utalással már visszakapták a pénzüket.

A Revlon hitelezői csoportjának tévesen kiutalt pénz rá eső részét a Symphony és a HPS már visszafizette.

Forrás: Financial Times