A koronavírus-járvány idején egy új Porsche beruházás terve remek hír az autóipar számára - idézi a Növekedés.hu a spectator.sme.sk hírportált.

A koronavírus-válság időszakának egyik legnagyobb meglepetését a német sportautógyártó Porsche szolgáltatta. Kiderült, hogy 250 millió eurós beruházással egy új karosszéria-üzemet tervez felépíteni Felsőszerdahely (Horná Streda) térségében. A beruházás várhatóan 1200 munkahelyet teremt.

A német autógyár képviselői már benyújtották elképzeléseiket a különböző hatóságoknak. Az üzem 2024 és 2026 között épül fel és 2027-ben kezdi meg a termelést. A létesítmény 14 hektáros területen nyolc csarnokból áll majd.

IllusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christoph Schmidt

A Porsche már Máriatölgyes (Dubnica nad Váhom) térségében rendelkezik egy szerszámüzemmel, ahol közel 200-an dolgoznak. Felsőszerdahely közelében folyamatban van egy új technológiai központjának építése, amely körülbelül 500 mérnököt fog foglalkoztatni. A központ létesítési költsége mintegy 14 millió euró, amelyhez a szlovák kormány 2 millió euróval járul hozzá.