A Deadpool sztárja degeszre keresi magát szeszesitallal

488658201 Vertical
Ryan Reynolds and Blake Lively arrive at the Costume Institute Benefit at The Metropolitan Museum of Art May 5, 2014 in New York. AFP PHOTO/Timothy A. CLARY (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb hollywoodi sztár, Ryan Reynolds tett szert jelentős haszonra egy ügyes befektetéssel a szeszes italok népszerűségét kihasználva. Egyébként is napjaink legjobban fizetett filmszínészei közé tartozik, most pedig hatalmas összeget kasszírozhat az Aviation American gin eladásából.
Vágólapra másolva!

Egy 610 millió dolláros tranzakció keretében

másik három márkával – az Astral Tequilával, a Sombra Mezcallal és a TYKU Sake-kel - együtt a színész értékesítette a szeszesitalpiac vezető cégének, a Diageónak az Aviation American gint gyártó vállalatban birtokolt tulajdonrészét.

Vele együtt a többi részvényes is megválik érdekeltségétől – emeli ki az adásvétel kapcsán a bbc.com.

Ezzel Reynolds olyan sztárok nyomába lépett, mint George Clooney vagy David Beckham, akik már szintén lebonyolítottak hasonló üzleteket a szeszipari óriásvállalattal.

Mindazonáltal nem szűnik meg minden kapcsolata a márkával, ugyanis tíz éven keresztül továbbra is a reklámarca lesz. Reynolds, aki napjainkban a világ legjobban kereső színészei közé tartozik, 2018-ban lett az Aviation American gint gyártó cég részvényese.

A Diageo első embere, Ivan Menezes úgy értékelte a tranzakciót, hogy az pontosan beleillik azon stratégiájukba, amely nagy növekedési potenciállal rendelkező brandek megszerzésére irányul.

Ryan Reynolds Blake Lively oldalán Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Az Aviation American jelenleg a szuperprémium ginek kategóriájában a második legnagyobb piaci szereplő az Egyesült Államokban, egyúttal az egyik leggyorsabban növekvő márka.

Egy palackért 27 dollárt is elkérnek.

Botrányos dolgok derülhetnek ki egyes, méregdrága skót whiskykről

A feje tetejére állíthatja a skót whiskyipart és -kereskedelmet egy új módszer a kormeghatározásra, amellyel könnyedén kiszűrhetők azok az italok, amelyek nem a mondott összetevőket tartalmazzák, vagy nem is olyan régiek, mint amilyennek beállítják azokat. Az eddigi eredmények megdöbbentőek, viszont hosszú távon a piac tisztulásához vezethet, ha eltűnnek az átverős whiskyk a kereskedők és az aukciósházak kínálatából.

A Diageo történetében már nem ez az első alkalom, hogy egy nagynevű sztárral működnek együtt. 2017-ben például 700 millió dollárért megvásárolták George Clooney-tól a Casamigos tequila márkát. De még ezt megelőzően, üzleti kapcsolatba léptek a rapperrel, P Diddyvel, előbb szintén egy tequila, majd később egy vodka piacra juttatásában is. A futballista David Beckhammel pedig együttműködnek az általa birtokolt Haig Club whisky marketingjében.