A Tesla alapítójának vagyona már meghaladja a francia Bernard Arnault üzletember vagyonát, amivel a világ negyedik leggazdagabb emberének mondhatja magát. Musk csak idén 57,2 milliárd dollárt keresett, és ezzel leginkább a világelső Jeff Bezossal verseng.

A vállalkozó ma a világ negyedik leggazdagabb embere, miután a Tesla részvényei a héten újabb rekordmagasságba emelkedtek, Musk vagyonának értékét 7,8 milliárd dollárral növelve.

Az emelkedéssel a Tesla társalapítója és vezérigazgatója megelőzte a francia luxusmágnást, Bernard Arnaultot, aki a Bloomberg Milliárdosok Indexe szerint a leggazdagabb nem-amerikai. Musk 84,8 milliárd dolláros vagyonával a világ 500 leggazdagabb emberének rangsorában a harmadik helyen álló Mark Zuckerbergtől már csak 15 milliárd dollárra marad le.

Elon Musk hétfőn a negyedik leggazdagabb emberré vált a FöldönForrás: AFP/Brendan Smialowski

A hét elejének Tesla-ralija csak a milliárdos legújabb diadala, hiszen ebben az évben már több mint 353 százalékkal növekedett a Tesla árfolyama. A cég részvényeivel kapcsolatban egyre erősödik az a várakozás, hogy a társaság bekerül az S&P 500 indexbe.

Musk vagyona ebben az évben több mint 57 milliárd dollárral növekedett, ez az index második legnagyobb növekedése az Amazon.com Inc. alapítója, Jeff Bezos után. A világ leggazdagabb embere 73 milliárd dollárt szerzett 2020-ban, így vagyona most 188 milliárd dollárt ér.

A tech részvények ebben az évben elszálltak, mivel a koronavírus-járvány több embert kényszerített az online térbe, megnövelve a társaságok alapítóinak vagyonát, és fokozott érdeklődés alá vonva az iparágat. A Facebook vezére, Mark Zuckerberg százmilliárdos lett a hónapban, csatlakozva Jeff Bezoshoz és Bill Gateshez, aki jelenleg a Föld második leggazdagabb embere.

Forrás: Bloomberg.com