A világ legismertebb színészei elképesztő összegeket keresnek, és ez nemcsak Hollywoodra, hanem a nagy konkurens indiai álomgyár, Bollywood sztárjaira is igaz. A leggazdagabb színészekről készült friss rangsor legnagyobb meglepetése mégis az, hogy az első helyen egy kevésbé ismert színésznő áll, aki ráadásul vagyonának nagyságát tekintve is messze megelőzi pályatársait. 

10. Sylvester Stallone

Nettó vagyona: 400 millió dollár

Sylvester StalloneForrás: Getty Images/WireImage,/Rachel Luna

A Celebrity Net Worth, a Forbes és a The Richest adatai alapján a wealthygorilla.com által a világ leggazdagabb színészeiről készített rangsorban a 8-10. helyen holtverseny alakult ki, hiszen hárman is nagyjából azonos nagyságú vagyonnal rendelkeznek. Közülük Sylvester Stallonét a világon mindenütt Rambo és Rocky szerepével azonosítják. Filmjei együtt több milliárd dollár bevételt termeltek. Stallone Hollywood legjobban fizetett színészei közé tartozik.

10. Jack Nicholson

Nettó vagyona: 400 millió dollár

Jack NicholsonForrás: Getty Images/Kevin Winter

Jack Nicholson igazi sokoldalú művész, hiszen a színészet mellett producerként és forgatókönyvíróként is jegyzik. Pályafutása során minden idők legjobb színészeivel szerepelt együtt, számtalan nagy sikerű filmből ismerhetjük, köztük a Ragyogás, a Száll a kakukk fészkére vagy a Batman című filmekből.

10. Amitábh Baccsan

Nettó vagyona: 400 millió dollár

Amitábh BaccsanForrás: Getty Images/Prodip Guha

Baccsan az egyik legnagyobb név az indiai filmiparban. Filmszerepeivel olyan hatalmas összegeket keresett, amelyek alapján Bollywood egyik leggazdagabb színészének számít. A hetvenes években kapta első szerepeit, népszerűsége gyorsan nőtt, olyannyira, hogy a híres francia rendező, Francois Truffaut egykor az indiai filmgyártás legfontosabb alakjának nevezte. Majd később, A nagy Gatsby című hollywoodi produkcióban az egész világ megismerhette a nevét.

7. Adam Sandler

Nettó vagyona: 420 millió dollár

Adam SandlerForrás: Getty Images/Tommaso Boddi

A humoristaként, színészként, forgatókönyvíróként és filmproducerként is ismert Sandler a hollywoodi álomgyár legjobban kereső színészei közé tartozik. A sikert az 1998-as év hozta meg számára, amikor leforgatta a Nászok ásza című romantikus vígjátékot, aztán sorra jöttek az olyan, máig népszerű filmek, például A vizesnyolcas vagy A kismenő.

6. Mel Gibson

Nettó vagyona: 425 millió dollár

Mel GibsonForrás: Getty Images/FilmMagic/Jason Laveris

Szintén sokoldalú művész a színészként, producerként és filmrendezőként egyaránt számon tartott Mel Gibson, aki kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas. Ha legismertebb filmjei közül szeretnénk kiemelni néhányat, akkor nincs könnyű dolgunk, mert bőséges a kínálat, de a Mad Max, A rettenthetetlen és a rendezőként jegyzett A passió mindenképpen ezek közé tartozik.

Ismerje meg a 10 leggazdagabb milliárdosnőt

A világ dollármilliárdosainak listáján 234 nő szerepel, akik összesen 927,4 milliárd dolláros vagyon felett rendelkeznek, és 29,4 milliárddal lettek gazdagabbak az előző évhez képest. Bemutatjuk a világ 10 leggazdagabb nőjét. Sokan közülük elég jól átvészelték az elmúlt időszak gazdasági nehézségeit, hiszen csak alig valamivel több mint a felüknek csökkent a vagyona az egy évvel korábbihoz képest.

5. Robert De Niro

Nettó vagyona: 500 millió dollár

Robert De NiroForrás: Getty Images and Vanity Fair/Rich Fury/Vf20

Az igazi művészcsaládba született Robert De Niro azon hollywoodi sztárok közé tartozik, akinek a korábban és az utóbbi időben készült filmjei egyaránt kedveltek. A Taxisofőrrel, A keresztapa 2-vel és a Dühöngő bikával alapozta meg karrierjét, majd a közelmúlt emlékezetes alakításai közé tartoznak az Apádra ütök, majd a Vejedre ütök című vígjátékok.

5. George Clooney

Nettó vagyona: 500 millió dollár

George ClooneyForrás: Dave Benett/Getty Images for Channel 4 Television

Az ötödik helyen ismét holtverseny alakult ki, ugyanis a szakemberek becslései szerint George Clooney és Robert De Niro nettó vagyona egyaránt félmilliárd dollár körül van. Clooney rengeteg filmszerepe mellett hosszabb ideje az egyik kávémárka reklámarca, valamint az ENSZ békenagyköveteként is tevékenykedik. A kétszeres Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas színész egyik legnagyobb sikerét az Ocean's Eleven – Tripla vagy semmi című filmjével érte el.

3. Tom Cruise

Nettó vagyona: 570 millió dollár

Tom CruiseForrás: Getty Images/Albert L. Ortega

Nemcsak a világ egyik leggazdagabb színésze, hanem őt tartják minden idők egyik legjobbjának is a filmvásznon. A legsikeresebb hollywoodi sztárok között említik, és az egyetlen olyan színész, akinek hét egymást követő filmje is 100 millió dollárt meghaladó bevételt ért el. A média által nyilvánosság elé tárt magánélete, a szcientológiai egyházat támogató tevékenysége, valamint a pszichiátriát illető kritikái miatt az utóbbi időben inkább ilyen témájú híradások kapcsán tűnt fel.

A világ 10 leggazdagabb popsztárja

Világszerte minden évben kiemelt érdeklődés kíséri, hogy kik a leggazdagabb zenészek, kik kerültek be az adott évben a legtehetősebbek közé, illetve kik csúsztak ki az élbolyból. Az ilyen rangsorok bizonyos fokig csak közelítőleges adatokat tartalmaznak, ám mivel nyilvánosan hozzáférhető információkon, köztük ingatlan-nyilvántartásokon, adóbevallásokon alapulnak, ezért igencsak közel állnak a valósághoz.

2. Sáhruh Khán

Nettó vagyona: 600 millió dollár

Sáhruh KhánForrás: AFP

A Bollywood királyaként emlegetett színész Új-Delhiben született. Nyolcvan filmben játszott pályafutása során, filmszerepeiért számos elismerésben részesült. Mindemellett az üzleti életben is próbára tette magát: két saját filmgyártó vállalatot is létrehozott, a Dreamz Unlimitedet és a Red Chillies Entertainmentet.

1. Jami Gertz

Nettó vagyona: 3 milliárd dollár

Jami GertzForrás: Getty Images/FilmMagic/2017 Jason LaVeris

Jami Gertz amerikai színésznő és befektető neve kevésbé ismert a magyar közönség számára, ő közel sem ért el akkora sikereket filmszerepeivel, mint a rangsorunkban szereplő társai. Mégis, vagyona alapján messze megelőzi valamennyi pályatársát. Egyebek között olyan filmekben szerepelt, mint a Twister, az Útkereszteződések és az Ezüstkerék. Férjével, Tony Resslerrel az észak-amerikai kosárlabdaligában, az NBA-ben szereplő Atlanta Hawks csapatának társtulajdonosa.