Harry Potter világára épülő attrakcióval lendítené fel Japán a turizmust

harry potter warner bros.
A nagyterem a Warner Bros. stúdiójában
Vágólapra másolva!
Új, Harry Potter témájú élménypark létesül Tokióban, melytől azt remélik, a koronavírus-járvány lecsengése után és az utazási szektor újraindulásával, hosszú távon segíti Japán turizmusának talpra állását, írja BBC.
Vágólapra másolva!

A Warner Bros. japán partnerekkel együttműködve valósítja meg a Harry Potter könyvek és az azokból készített filmek világát megjelenítő látványosságot. Ez a második ilyen létesítmény lesz a világon az eredeti, angliai után, melyet a cég hatalmas stúdiókomplexumában alakítottak ki. Ennek mintájára készül el a japán attrakció.

A fejlesztők azt ígérik, hogy a látogatók Tokióban is egyedi kiállítási elemeken keresztül nyerhetnek majd bepillantást ebbe az univerzumba,

és különösen a filmek készítéséről tudhatnak meg sok érdekességet. Díszleteket járhatnak be, jelmezek, különleges tárgyak és más élményelemek várják majd a látogatókat.

A nagyterem a Warner Bros. stúdiójában Forrás: Flickr.com

A fejlesztés egy, Tokió főváros önkormányzatához tartozó területen valósul meg, mely magában foglalja az augusztus végén bezáró Toshimaen Amusement Parkot is.

Az eredeti, Leavesdenben található stúdiópark 2012-ben nyílt meg, és óriási siker lett, mostanáig 14 milló látogató kereste fel.

A tokiói létesítmény megnyitásának céldátuma 2023.

A J.K. Rowling megteremtette világon alapuló attrakciók és franchise-rendszerek szerte a világon igen népszerűek a fogyasztók körében. Egy másik nagy amerikai médiavállalat, a Universal, saját élményparkjaiban alakított ki ilyen témájú látványosságokat.