Negyedével mérséklődött a természetes fogyás az év első hét hónapjában, és 2488-cal több gyermek született, mint 2019. január-júliusban - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán a Központi Statisztikai Hivatal adatait értékelve.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első hét hónapjában, miután 4,9 százalékkal, 2488-cal több gyerek született és 5,1 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában.

Novák Katalin a bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy ismét jó hírekkel indult a nap!

Egyre nagyobb a gyermekvállalási kedv Magyarországon -  A képen: Az újév egyik első újszülöttje, Kovács Patrik és édesanyja, Kovács Eszter a Zala megyei Kanizsai Dorottya Kórház szülészetén 2020. január 1-jénForrás: MTI/Varga György

2020 január-júliusában 52 825 gyermek született, mintegy 5 százalékkal több, mint tavaly ugyanekkor. A gyermekvállalási kedv pedig 1,44-ről 1,53-ra nőtt a múlt év azonos időszakához képest - írta.

Novák Katalin azt is írta, hogy a természetes fogyás mérséklődése a halálozások jelentős csökkenésének, valamint a születések érezhető emelkedésének köszönhető.