Novák Katalin: Negyedével csökkent a természetes fogyás az év első hét hónapjában

újév, újszülött, Nagykanizsa, 2020
Nagykanizsa, 2020. január 1. Az újév egyik első újszülöttje, Kovács Patrik és édesanyja, Kovács Eszter a Zala megyei Kanizsai Dorottya Kórház szülészetén 2020. január 1-jén. Patrik nulla óra egy 1 perckor 3050 grammal, 53 centiméterrel, természetes úton jött a világra. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Negyedével mérséklődött a természetes fogyás az év első hét hónapjában, és 2488-cal több gyermek született, mint 2019. január-júliusban - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán a Központi Statisztikai Hivatal adatait értékelve.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első hét hónapjában, miután 4,9 százalékkal, 2488-cal több gyerek született és 5,1 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában.

Novák Katalin a bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy

Egyre nagyobb a gyermekvállalási kedv Magyarországon - A képen: Az újév egyik első újszülöttje, Kovács Patrik és édesanyja, Kovács Eszter a Zala megyei Kanizsai Dorottya Kórház szülészetén 2020. január 1-jén Forrás: MTI/Varga György

2020 január-júliusában 52 825 gyermek született, mintegy 5 százalékkal több, mint tavaly ugyanekkor.

A gyermekvállalási kedv pedig 1,44-ről 1,53-ra nőtt a múlt év azonos időszakához képest

- írta.

Novák Katalin azt is írta, hogy

a természetes fogyás mérséklődése a halálozások jelentős csökkenésének, valamint a születések érezhető emelkedésének köszönhető.