Az Apple részvényei jókora ralit mutattak be az elmúlt időszakban, de ahogy mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy, így most sorra jelennek meg a még magasabb árfolyamokat előrevetítő prognózisok.

A napokban több elemzőház is megemelte a papírokra vonatkozó célárát - derül ki a MarketWatch cikkéből. A Morgan Stanley hétfőn 520, majd egy nappal később a Cowen szakértője 530 dollárra. Ezek az előrejelzések nincsenek is annyira elrugaszkodva a valóságtól, hiszen az Apple árfolyama már most is valamivel 500 dollár felett tartózkodik.

Ha folytatódik a pozitív széria, akkor a részvények értékeltsége hamarosan elérheti ezeket a szinteket. Azt csak zárójelben jegyezzük meg, az átlagos célár jelenleg 428 dollár, amit az árfolyam már jóval meghaladt.

A Wedbush elemzője azonban mindenki másnál optimistább és 600 dollárra emelte az Apple célárát, amivel a cég piaci kapitalizációja 2500 milliárd dollárra emelkedne.

Maszkot viselő vásárlók egy Apple üzlet előtt SanghajbanForrás: AFP/Hector Retamal

Szerinte a technológiai óriás olyan piaci lehetőségek előtt áll, amilyenek egy évtizedben csak egyszer adódnak. A következő 12-18 hónapban ugyanis 350 millió iPhone-t fognak lecserélni világszerte, mivel bemutatják első generációs 5G-készüléküket. Ez hatalmas keresletet jelent majd az új iPhone-ok iránt. A vásárlások 20 százaléka Kínában realizálódhat.

De a Wedbush részvénypiaci stratégája még ennél is messzebbre megy: szerinte nem elképzelhetetlen akár a 700 dolláros ár sem az Apple részvényeinél.