Jeff Bezos vagyona átlépte a 200 milliárd dollárt

politics computers Horizontal AWARD WINNERS (FILES) In this file photo taken on October 22, 2019 Blue Origin founder Jeff Bezos speaks after receiving the 2019 International Astronautical Federation (IAF) Excellence in Industry Award during the the 70th I
Jeff Bezos
Vágólapra másolva!
Az Amazon vezér nettó vagyona átlépte a 200 milliárd dolláros álomhatárt. Ezzel Jeff Bezos az első olyan ember, aki elérte ezt a szintet. Bezos ráadásul 75 milliárddal gazdagabb, mint a második helyen álló Bill Gates.
Vágólapra másolva!

Elképesztő mértékben gyarapodott Jeff Bezos, az Amazon alapítójának vagyona az elmúlt években. A cégvezér vagyonát elsősorban az Amazon részvényei teszik ki, és mivel a vállalat papírja nagyot ralizott,

Bezos először 2017-ben lett a világ leggazdagabb embere, majd 2018-ban a vagyona átlépte a 150 milliárd dollárt

– írja a CNBC.

Az Amazon részvényei áprilisban új rekordot ért el, miután példa nélküli kereslet mutatkozott a fogyasztók részéről, ahogy a koronavírus-járvány miatt megnőtt az online vásárlás iránti igény. Ennek következtében az Amazon piaci értéke több százmilliárd dollárral nőtt, a cég befektetői pedig több mint 86 százalékos hozamot könyvelhettek el.

Jeff Bezos az első, akinek a vagyona átlépte a 200 milliárd dollárt Forrás: AFP/Getty Images/Matt Winkelmeyer

Szerdáig az Amazon értéke 1700 milliárd dollár volt, és a jelenlegi trendek alapján minden esélye megvan arra, hogy az Apple teljesítményéhez hasonlóan elérje a 2000 milliárd dolláros értéket.

A megnövekedett keresletet figyelembe véve nem meglepő, hogy az Amazon kiugróan erős második negyedévet produkált.

A vállalat bevétele 88,9 milliárd dollár volt, és még úgy is a várakozásnál jobb profitot sikerült elérni, hogy több milliárd dollárt kellett költenie különböző beruházásokra a járvány miatt.

Bezos vagyona egyébként valószínűleg már jóval korábban átlépte volna a 200 milliárdos álomhatárt, de a válása jelentősen visszavágta az összvagyonát. Bezos volt felesége, MacKenzie Scott ugyanis hirtelen a világ leggazdagabb nője lett, miután a válással 4 százaléknyi Amazon-részesedéshez jutott, amely akkor 37 milliárd dolláros vagyont jelentett. Szerdán Scott személyes nettó vagyona elérte a 66 milliárd dollárt.