Új autóbuszokat állítanak forgalomba Zalaegerszegen

Debrecen, 2019. május 23. Az Inter Traction Electrics Kft. által készre szerelt, Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszok az átadásuk napján Debrecenben 2019. május 23-án. A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. öt, helyben készre szerelt buszt vehetett át. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Hat új, korszerű autóbuszt állítanak üzembe Zalaegerszegen - közölte a város polgármestere.
Vágólapra másolva!

Balaicz Zoltán kifejtette: az eddig 15 év feletti átlagéletkorú helyijáratú buszpark 35 járműből áll, a most forgalomba álló hat új autóbusszal 12 év alá csökken az átlagéletkor.

A helyi közösségi közlekedési szolgáltatást biztosító Volánbusz mintegy 800 millió forintot költött az új járművekre. Zalaegerszeggel hosszú távú, 2023 végéig szóló szerződése van a társaságnak, ennek részeként zajlik a buszpark fiatalítása is - tette hozzá a polgármester.

A Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszok Debrecenben - ilyen típusú buszokat kap Zalaegerszeg is Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Balaicz Zoltán elmondta még:

a hat új, klimatizált csuklós busz alacsonypadlós, így a mozgáskorlátozottak és a babakocsival közlekedők is igénybe tudják venni, a tervek szerint a későbbiekben ingyenes internetelérést is biztosítanak majd az utasoknak.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz), az épülő járműipari tesztpálya miniszteri biztosaként jegyezte meg, hogy miként a tesztpálya az innováció legfontosabb terepe, az újonnan beszerzett autóbuszok is rendelkeznek korszerű berendezésekkel,

például a megállóban képesek a padlószintet még lejjebb engedni.

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a járművek beszerzése nemcsak az utaskomfortot javítja, de a dolgozóik, a sofőrök munkakörülményei is előnyükre változnak.

A Volánbusz helyszínen kiosztott tájékoztatója szerint nemcsak Zalaegerszegen állnak üzembe az új Mercedes-Benz Conecto G buszok, országszerte ugyanis 90 ilyen járművet helyeznek forgalomba az év végéig. Ezzel együtt 866-ra emelkedik a 2018 ősze és az idei év vége között üzembe helyezett új vagy újszerű buszok száma a helyi és helyközi közlekedésben.