Az amerikai áruházlánc óriás is bejelentkezett a TikTokért

Wal-Mart to create 10,000 jobs in the United States Horizontal
(FILES) This file photo taken on November 23, 2012 shows shoppers at a Walmart store in Paramount, California. The US retail giant Wal-Mart announced January 17, 2017 it wants to create 10,000 jobs in the United States in 2017, a few days before the inauguration of Donald Trump, who has been pressing companies to expand their business on US soil. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
A TikTok nem választott még vevőt, így változatlanul tárgyal az Oracle-lel és a Microsofttal, de az üzlet az értesülések szerint most már napokon belül megszülethet. Eközben a legnagyobb amerikai kiskereskedelmi lánc, a Walmart is bejelentkezett a népszerű mobilalkalmazásért, hogy a Microsofttal összefogva közösen vegyék azt meg a versenytársak elől. Az ügyet ismerő források szerint az üzlet valószínűleg a 20–30 milliárd dolláros tartományba esik majd.
Vágólapra másolva!

A TikTok már nagyon közel áll amerikai üzletágának az eladásához. Az ügyet ismerő források szerint az üzletkötést a következő napokban jelenthetik be.

A TikTok nem döntött még a vevőiről, így változatlanul tárgyal az üzletág eladási ajánlatokról többek közt az Oracle-lel és a Microsofttal,

aki mellé most beszállt az amerikai kiskereskedelmi lánc, a Walmart is.

A Walmart már korábban is próbálta megszerezni a TikTok tulajdonjogát a japán SoftBankkal összeállva, de ez nem tűnt túl sikeres összefogásnak, hiányzott ugyanis a technológiai partner a felhő alapú szolgáltatásokhoz.

A Walmart részvényárfolyama több mint 3 százalékkal emelkedett a bejelentés után.

Az amerikai kiskereskedelmi lánc, a Walmart erősen küzd a TikTokért, tevékenysége kiszélesítését remélve ettől Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A cég úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy a kínai videomegosztó alkalmazással kötött megállapodás segítené a tevékenysége bővítésében.

A TikToknak 90 nap áll rendelkezésére, hogy eladja amerikai üzletágát, vagy pedig Donald Trump amerikai elnök döntése nyomán kitiltják az Egyesült Államokból. A döntést az váltotta ki, hogy az applikáció 800 millió letöltőjéből 100 millió amerikai, akik félnek az adatszivárgástól, amely egyértelműen Peking felé tart.

Ez a vállalat veheti meg a TikTok alkalmazást

Korábban az Origo is megírta, hogy a Microsoft és a Twitter is tárgyal a népszerű alkalmazás, a TikTok amerikai, kanadai, ausztrál és új-zélandi részlegének megvásárlásáról a kínai tulajdonossal, a ByteDance-szel. Most viszont egy új cég is képbe került, ráadásul annak érdeklődését Donald Trump amerikai elnöke is támogatja, így létre jöhet egy esetleges megállapodás a TikTok felvásárlásáról.

A Tiktok 2018 végi globális bevezetése óta rengeteg követőt vonzott, különösen a 25 éven aluliak körében.

Az alkalmazás lehetővé teszi követői számára, hogy rövid videókat készítsenek, a dalok széles adatbázisa és a szűrők széles köre segítségével.

Forrás: Cnbc.com, BBC.com