Komáromban 1400 embert vesznek fel az új akkumulátorgyárba

SK Innovation Komárom akkumulátor
Az SK Battery Hungary üzemcsarnoka 430 ezer négyzetméteren fog elterülni Budapesttől mintegy 110 kilométerre, a Komárom-Esztergom megyei Komáromban. A tömeggyártás 2020-ban veszi majd kezdetét, ekkor a gyártott akkumulátorok kapacitása 7,5 GWh lesz, ami nem kevesebb mint 250.000 autó kiszolgálására elegendő. Az akkumulátorok harmadik generációs EV-akkumulátorok lesznek, amelyek egyetlen töltéssel akár 500 kilométeren keresztül töltöttséget biztosítanak.
Vágólapra másolva!
Megkezdte a toborzást és az új kollégák képzését Komárom új, elektromos autó akkumulátor gyára, az SK Battery Manufacturing Kft. A vállalat 1400 fő felvételét tervezi 2022-ig.
Vágólapra másolva!

A szeptemberben induló új üzem számos területre keres kollégákat, gépkezelőoperátor, létesítményüzemeltetési- és karbantartó technikus, mérnök munkakörök mellett pénzügy, IT, beszerzés és adminisztratív feladatokra.

Az üzemben alkalmazott gyártástechnológia Magyarországon és az Európai Unióban is egyedülálló.

A teljes üzem robotokkal automatizált, ami csökkenti az operátorok fizikai terhelését és érdekessé, felelősségteljesebbé teszi a munkát. Az újonnan épülő több mint 140 ezer négyzetméteren elterülő gyártócsarnokokban az ipar 4.0 elvárásainak megfelelő tisztatéri, légkondicionált munkakörnyezetben dolgoznak majd az alkalmazottak.

A komáromi SK Battery Hungary üzemcsarnokának látványterve - a termelés még az idei évben elindul Forrás: SK Innovation

Az első EV (Electronic Vehicles) akkumulátorok próbagyártása 2020 utolsó negyedévében indul. A vállalat mintegy 1000 munkatárs felvételét tervezi 2021-ben.