Repülő drónflotta működtetésére kapott engedélyt az Amazon, amivel jelentős lépést tettek ahhoz, hogy megvalósíthassák a 30 percen belüli kiszállítást. 

A technológiai óriáscég elnyerte a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) jóváhagyását Prime Air kiszállító drónflottájának üzemeltetésére - olvasható az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalójában. Az FAA ezzel lehetővé tette, hogy a csomagokat az Amazon látótávolságon túl szállíthassa.

A vállalat elmondása szerint szigorú teszteléseket folytattak le, és részletes bizonyítékokat nyújtottak be, hogy a drónnal történő kiszállítás biztonságos, ideértve a technológia bemutatását az FAA ellenőrök számára.

IllusztrációForrás: AFP/Cyril Ndegeya

Az Amazon 2013-ban kezdte el tesztelni a drónokkal történő kiszállítást - ezzel szeretnék megvalósítani nagy álmukat, amelynek végső célja az, hogy a jövőben 30 percen belül eljuttassanak minden csomagot a megrendelőkhöz - emeli ki a CNBC cikke. Tavaly óta egyébként dollármilliárdokat fektettek abba, hogy átállhassanak a kétnaposról az egynapos kiszállításra.

Öt éven belül már drónok repítik haza a bolti rendeléseinket

A téma egyik szakértője, Stanley Maloy, a San Diego-i Egyetem professzora szerint a következő öt évben teljesen hétköznapi szintre fejlődik majd a drónos áruszállítás - írja a Növekedés.hu. 2019 októberében történt az első olyan vásárlás az Egyesült Államokban, amelyben a rendelést egy drón vitte ki. A kézbesítést a Google cégcsoportjához tartozó Wing nevű vállalat intézte.

Nem az Amazon az egyetlen cég, amely a drónokkal történő kereskedelmi kiszállítást tervezi megvalósítani. 2019. áprilisban az Alphabet tulajdonában lévő Wing, míg októberben a UPS lett az első két vállalat, amelyek megkapták az FAA engedélyét.