Ötödével több csomagot adtak fel a postánál belföldre

logisztikai központ
Budaörs, 2014. december 19. A Magyar Posta Zrt. új levélfeldolgozó gépsora a budaörsi országos logisztikai központban 2014. december 19-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Az év első hét hónapjában 18 százalékkal több volt a Magyar Posta által kezelt belföldi csomag a 2019. január-júliusi időszakához képest - írta a Világgazdaság a társaság közlésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A cikk szerint aligha okozott meglepetést az e-kereskedelem és ezzel együtt a logisztikai piac növekedése a szakértőknek, hiszen az elmúlt években is rendre két számjegyű emelkedést mutatott a terület forgalma. Emellett a koronavírus-járvány miatt jobban nőtt az online vásárlók és vásárlások száma.
A tavaszi veszélyhelyzeti időszakban a posta csomagfeldolgozó üzemei megteltek, a webáruházakból a csúcsforgalomban tapasztalható mennyiségek érkeztek. Hirtelen megnövekedett a csomagforgalom, majd a várakozások ellenére alig csökkent a veszélyhelyzet júniusi megszüntetése után.

A Magyar Posta várakozása szerint ez az átlagos növekedési mérték az év egészére jellemző lesz.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Összességében mintegy 18-20 százalékos bővülést vár a társaság a belföldi csomagforgalomban.
Mint írták, a nemzetközi küldeményeknél ugyanakkor a visszaesés volt a jellemző az év első hét hónapjában, elsősorban a nemzetközi bejövő árutartalmú leveleknél, akár 20 százalékot meghaladó mértékben. Ami nem meglepő, hiszen a pandémia miatt a nemzetközi postai forgalomban gyakoriak voltak a fennakadások, több ország esetében nem állt helyre a megszokott rend.

A Magyar Posta megkezdte a felkészülést a karácsonyi csúcsszezonra.

A társaságnál átcsoportosítással és munkaidőkeretben történő foglalkoztatással tervezik kezelni a forgalom esetleges megugrásait. A postákon a tárolókapacitások bővítésével, a forgalmasabb helyeken pedig extra csomagkiadó pultok létesítésével készülnek a téli szezonra, meggyorsítva az ügyfelek kiszolgálását.