Szijjártó Péter: Mintegy száz vállalat nyújtott be beruházástámogató kérelmet

SZIJJÁRTÓ Péter
Baja, 2020. július 28. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán Baján 2020. július 28-án. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Mintegy száz vállalat nyújtott be kérelmet a kedd reggel újra megnyitott beruházások támogatására vonatkozó pályázaton - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy a kormány korábban a munkahelyek megvédéséért olyan támogatási lehetőséget nyitott meg a magyar vállalatoknak, amelynek részeként, ha a vállalatok beruházásokat hajtanak végre munkahelyeik megvédéséért, a beruházási összeg felét a kormány a költségvetésből biztosítja.

A kiírásra 806 magyarországi cég pályázott, közülük 673 vette igénybe a kormány támogatását.

A vállalatok a következő hónapokban 318 milliárd forintnyi beruházást hajtanak végre, amelyekhez 151 milliárd forintnyi állami támogatást kapnak.

- mondta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A támogatásra a kormány eredetileg 169 milliárd forintnyi támogatási összeget hagyott jóvá, így a fennmaradó 18 milliárd forintnyi keretösszegre kedden újranyitották a pályázatot.

- emelte ki.

A miniszter hozzátette, hogy a pályázatot lezárták, az elbírálás pedig gyors lesz, hogy a magyar vállalatoknak minél előbb elutalhassák a beruházásokhoz szükséges összeget, ezzel hozzájáruljanak a magyar emberek munkahelyeinek hatékony megvédéséhez.