Egyoldalúan nem rendelhet el otthoni munkavégzést a foglalkoztató, még akkor sem, ha erőre kap a járvány, erre csak a felek megállapodása szerint lenne lehetőség az immár késznek tekinthető új távmunkaszabályok szerint. Az otthoni munkáért rezsiátalány járna, havonta 16 100 forint, adómentesen. Többek között így módosul a munka törvénykönyve, azonban a munkavédelemmel kapcsolatban még maradtak kérdőjelek.

Hamarosan az Országgyűlés elé kerülhet a munka törvénykönyvének módosítása, amely az otthoni munkavégzés rugalmasabbá tételét célozza. A home office újraszabályozásával a munkaadói és a munkavállalói oldal képviseletei is elégedettek, a szöveg már végleges – tudta meg a Magyar Nemzet. Ha a parlamenti képviselők megszavazzák a módosítást, akkor a munkavégzés helye azon múlik, hogy a munkaadó és a munkavállaló miben állapodnak meg. Ez tehát azt jelenti, hogy a munkaadó nem kötelezheti folyamatos otthoni munkavégzésre a munkavállalót. Az alkalmazottak is kérhetik ugyanakkor a home office-t.

A szabályozás rugalmas lenne, mivel a munkaadó és a munkavállaló alkuja határozná meg, mely napokon lehetne otthonról végezni a munkát, illetve egyéb, a korábbinál jóval rugalmasabb rendszert alakíthat ki a foglalkoztató.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Az otthoni munkavégzés népszerűsége a veszélyhelyzet megszüntét követően is megmaradt, a vállalatok túlnyomó többsége meghagyta a munkavállalónak a lehetőséget a távmunkára. Emiatt egyéb módosítások is várnak a home office szabályozására.

Például rezsiátalányt adhat adómentesen a munkáltató az otthoni munkavállaláshoz. Ennek mértéke a korábbi tervek szerint a mindenkori minimálbér tíz százaléka lenne havonta, vagyis 16 100 forint. A térítés összegéből a munkavállaló a gáz, a villany és a víz ára mellett az internetszolgáltatás költségét is állhatja.

A törvénymódosítás emellett rendezi a munkafeltételekkel és a munkabiztonsággal kapcsolatos kereteket is. Továbbra is általános szabály marad, hogy

a munkáltatónak kell rendelkezésre bocsátania azokat az eszközöket – telefon, okoseszközök, laptop vagy nem irodai munka esetén alkatrészeket, berendezéseket –, amelyek a feladatok biztonságos ellátásához elengedhetetlenek.

Az eszközök használatáról és a biztonságos munkavégzés otthoni körülményeiről szintén a foglalkoztatóknak kell gondoskodniuk.

IllusztrációForrás: Free-Photos / Pixabay

Az új home office-szabályokkal a szociális partnerek elégedettek, szerintük azonban néhány ponton – akár más jogszabályok módosításával – a munkavédelmi kérdéseket pontosítani kell. Idetartozik a munkabaleset területe. Ha a munkavállalót munkavégzés közben, ám otthonában, a kötelezettségének teljesítéséhez köthetően éri valamilyen baleset, akkor az munkahelyi balesetnek minősül.

Ennek megállapítása ugyanakkor nem lesz egyszerű feladat, ráadásul a munkaadó kötelessége, hogy az otthoni munkavégzés is biztonságos legyen, megfeleljen az előírásoknak. Ez viszont nehéz, mivel a foglalkoztatók nem ellenőrizhetnek egyoldalúan az otthonokban.

Így lehet sikeres a távmunka

A munkaadókat egyre komolyabb nyomás éri, hogy tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést. A távmunka rugalmas, jelentős földrajzi akadályokat lehet kiküszöbölni általa, ugyanakkor ha nincsenek pontos szabályok és keretek lefektetve, nem túl hatékony. De milyen eszközökkel lehet sikerre vinni a távmunkát?

A kormány többször hangsúlyozta: a törvénymódosítás az otthoni munkavégzés kereteit szabályozná, ám a részletfeltételeket a lehető legrugalmasabban alakíthatná ki a beosztott és a foglalkoztató, a kettejük közötti megállapodás szerint. A foglalkoztatással összefüggő elvárásokat vagy a munkavégzés helyét, a munkaidő kérdését továbbra is a munkaszerződésben rögzítik.

A várakozások szerint a járvány erősödése az otthoni munkavégzés újabb hullámát hozza magával, ám csak azoknál a szereplőknél, ahol erről megegyezett a munkaadó és a foglalkoztatott, illetve az adott munkakör nem zárja ki a távmunkát.