Mintegy egymillió ember kaphatott valamilyen állami támogatást eddig a koronavírus-járvány alatt - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Bodó Sándor elmondta, a kormány a munkahelyvédelmi, a kutatás-fejlesztési és a munkahelyteremtő bértámogatással együttesen 270 ezer embernek nyújtott segítséget, de a támogatások köre ezeknél sokkal szélesebb volt, így jöhet ki a közel egymilliós szám.

Hozzátette, az elmúlt hónapokban 55 ezer vállalkozásnak segítettek. A munkahelyvédelmi bértámogatásra - augusztus 31-ig - a legtöbb igénylés a turizmus és vendéglátásból, a feldolgozóiparból és a kereskedelem bizonyos ágazataiból érkezett. 

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.Forrás: MTI/Illyés Tibor

Beszélt arról is,

az adatok szerint folyamatosan nő Magyarországon a foglalkoztatás.Július végén már 4 millió 460 ezren dolgoztak, míg a veszélyhelyzet előtt mintegy 4 millió 500 ezer embernek volt munkája.

Tehát ez a két szám folyamatosan közelít egymáshoz - fogalmazott Bodó Sándor.

Hozzátette, hogy a regisztrált munkanélküliek száma kevesebb mint 367 ezer és folyamatosan csökken.