Újabb hollywoodi sztár adja a nevét egy alkoholos italhoz: Brad Pitt üzlettársaival rosé pezsgőt dob piacra, önálló márkanéven.

Pitt és Angelina Jolie már 2012. óta termelnek pezsgőt a híres franciaországi szőlőtermelő vidéken, Provance-ban található közös birtokukon - írja a winespectator.com. Időközben azonban eddigi üzlettársuk, Marc Perrin mellett egy harmadik termelővel, Rodolphe Pétersszel is társultak, és közösen létrehoztak egy olyan vállalkozást, amely saját - Fleur de Miraval márkanévvel - rosé pezsgők előállítására specializálódott.

Pitt az ismertségét vitte a közös cégbe, míg a munka érdemi része a Perrin és a Péters családra hárult, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren: az elmúlt öt évben tökéletesítették a pezsgő aromáját és az érlelési folyamatot.

Az újdonság, amely október közepén jelenik meg, 75 százalékban chardonnay, 25 százalékban pedig pinot noir szőlőből készül, és az első készletek három éves érlelés után kerülnek forgalomba. Brad Pitték és üzlettársai szándékai szerint a két szőlőfajta előnyös tulajdonságait szeretnék elegyíteni az új italban.