Tőzsdére megy David Beckham egyik cége

fbl Horizontal BUST STAND FAMILY DAUGHTER CELEBRITY WORLD CUP WOMEN'S FOOTBALL
England's football legend David Beckham gestures during the France 2019 Women's World Cup quarter-final football match between Norway and England, on June 27, 2019, at the Oceane stadium in Le Havre, north western France. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi angol sztárfutballista, David Beckham a londoni tőzsdére szeretné vinni a Guild Esports nevű céget, amelyben jelentős részesedéssel rendelkezik. A tranzakció keretében 20 millió fontos részvénykibocsátást terveznek.
Vágólapra másolva!

A bbc.com cikke szerint az Egyesült Királyságban a Guild Esports lenne az első ilyen profilú cég, amely megméretteti magát a tőzsdén. A esport - amelynek az a lényege, hogy a közönség a videójátékosok versenyét követi figyelemmel - a járvány miatti lezárások időszakában tovább növelte népszerűségét.

A társaság azt tervezi, hogy játékosokat nevez olyan világszerte ismert online játékok, mint a Fortnite, a CS:GO, a Rocket League és a FIFA versenyeibe.

Csapataik ügyességét az angol Premier League-ben működő tehetséggondozó akadémiákhoz hasonlóan szeretnék fejleszteni.

Ma már dollárban számolva milliós nagyságrendű díjak és szponzori pénzek jellemzik az esport területét. Egy-egy ilyen esemény több mint 100 millió nézőt is vonzhat, akár többet, mint a wimbledoni teniszverseny vagy a Tour de France.

David Beckham lányával, Harperrel Forrás: AFP/Loic Venance

A számítógépes játékok piacát követő Newzoo adatai szerint tavaly 443 millió nézője volt az esport eseményeknek, 2023-ra pedig ez a szám 646 millióra emelkedhet.

A Guild Esports részvényeit a jövő hónapban először a nagybefektetők vásárolhatják meg, majd ezt követően kerülnek be a tőzsdére, ahol bárki kereskedhet velük.