Felrobbantotta a piacot egy szobabicikliket gyártó cég

Peloton szobabicikli kerékpár szobakerékpár Lifestyle
Vágólapra másolva!
Kilőttek a Peloton szobakerékpárokat gyártó vállalat eladásai az elmúlt negyedévben, ahogy sokan választották az otthoni testmozgást az edzőtermek helyett. Ennek következtében pedig a vállalat részvényárfolyama is megugrott.
Vágólapra másolva!

A Peloton most tette közzé a negyedik pénzügyi negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderült, a vállalat eladásai az elmúlt három hónapban 172 százalékkal emelkedtek.

Jelentősen megugrott ugyanis a kereslet a cég high-tech szobakerékpárjai és futópadjai iránt, ahogy a járvány miatt sokan inkább otthon edzettek

– írja a CNBC.

Ezzel együtt a sportszergyártó közölte, a következő időszakában is igen erős keresletre számítanak, és nem várják, hogy a kerékpár eladások lassulnának a közeljövőben.

A Peloton részványárfolyamának idei alakulása Forrás: Investing.com

A társaság bevételei 607,1 millió dollárt tettek ki az elmúlt negyedévben, simán lenyomva az 582,5 milliós elemzői várakozást. Az egy részvényre eső profit 0,27 dollár volt, miközben az elemzők csupán 0,10 dolláros nyereségre számítottak. Az összesen 89,1 millió dolláros nyereség egyébként hatalmas növekedés volt. Egy évvel korábban ugyanis a Peloton még 47,4 millió dolláros (részvényenként 2,07 dolláros) veszteséget ért el. A bevétel tavaly ilyenkor 223,3 millió dolláros volt.

A Peloton részvénye 8 százalékot emelkedett a jelentés közzétételét követően, a zárás utáni kereskedésben, de a cég idén eddig már több mint 211 százalékkal izmosodott

– aminek következtében a piaci értéke nagyjából 25 milliárd dollár.

Megugrott a kereslet a Peloton hight-tech sportszerei iránt FoOnepeloton/Tim Tadder

A következő időszakra a Peloton úgy számol, hogy a jelenlegi negyedévben 720-730 millió dollár között alakul a bevétel, ami éves alapon 218 százalékos növekedés lenne, messze meghaladva az elemzők által korábban várt 506 millió dollár.

A 2021-es pénzügyi év egészére a cég 3,5-3,65 milliárd dollár közötti bevételre számít, ami 96 százalékos növekedés lenne a megelőző évhez képest.

Ez szintén bőven meghaladná az elemzők által várt 2,7 milliárdos szintet.