A Tesla bemutatta Európában az új, szupergyors töltőjét

Tesla Model3 teszt (2020)
Vágólapra másolva!
Berlinben mutatta be a Tesla az új szupertöltőjét, a társaság ebben az évben még legalább egy további német nagyváros központjában szeretne ilyen töltőállomást létesíteni.
Vágólapra másolva!

Az úgynevezett V3 töltő lehetővé teszi

a Model 3 tulajdonosok számára az 5 percen belül 120 kilométer megtételéhez szükséges töltést

- olvasható az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalójában. A többi Tesla modell, szoftveres frissítésen keresztül fog hasonló fejlesztéseket kapni.

Illusztráció Forrás: Origo

A Reuters cikke mindehhez hozzáteszi: a társaság szóvivője hangsúlyozta, hogy

2020-ban még legalább egy német nagyváros központi részén helyeznek el egy ilyen gyorstöltő állomást.

Megjegyezte, hogy az autógyártó álláspontja a töltés gyorsaságát illetően továbbra is a lassú töltés, amit otthon vagy munkahelyen érdemes elvégezni, de szerettek volna egy gyors alternatívát is nyújtani.

Túl korán hűtötte be a pezsgőt a Tesla

Komoly meglepetést okozott, hogy kiderült, a Tesla részvénye ebben a hónapban még nem kerül be az S&P 500 részvényindexbe. A befektetők ugyanis nagyon számítottak a pozitív döntésre, és a csalódás a részvényárfolyamra is komoly hatással lehet. Több új vállalat részvénye is bekerül szeptemberben az S&P 500 részvényindexbe, azonban a Tesla nincs közöttük.

Ezzel egy időben jelent meg a frankfurti lapok híreiben, hogy a Berlin mellett épülő Tesla-gyár képes lesz 40 ezer embert foglalkoztatni 2021-től.