Már benyújthatók a Pest megyei panziófejlesztési pályázatok

hotel szoba szálloda ágy vendéglátás
Hotelszobákat ajánlanak home officeként - illusztráció
Vágólapra másolva!
Már benyújthatják a Pest megyei vállalkozások a támogatási kérelmeket az új panziók létesítését támogató pályázati felhívásra - tájékoztatta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-t. E célzott pénzügyi támogatási program keretében, 1,8 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti vissza nem térítendő összeg igényelhető.
Vágólapra másolva!

A turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat dönt Magyarországon, a koronavírus-járvány azonban ezt az ágazatot sújtotta talán leginkább, így most a turizmus egy korábban még nem látott próbatétellel áll szemben. A kormány számára kiemelten fontos az ágazat támogatása és fejlesztési lehetőségek biztosítása az újraindulás során - mondta az államtitkár.

- ismertette Rákossy Balázs.

Illusztráció Forrás: Pixabay / Készítette:Cityhostel Berlin, Glinkastr. 5-7

A pályázat célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található új panziók kialakítása, az érintett desztinációkban a vendégek és a vendégéjszakák számának növelése, az újonnan létrejött szálláshelyek működéséből származó árbevételek által a fenntarthatóság növelése, valamint a szezonalitásból adódó egyenetlenségek csökkentése - részletezte az államtitkár.
Rákossy Balázs emlékeztetett, hogy

Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.


Az "Új panziók létesítése Pest megye területén" című pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket szeptember 15-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.