A nagy érdeklődés miatt meghosszabbítják a diákhitel igénylési határidejét

felvételi, egyetem, gimnázium, középiskola, oktatás, illusztráció, diákhitel
Budapest, 2020. február 2. A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak elhúzódására való tekintettel a Diákhitel Központ meghosszabbítja a szabad felhasználású diákhitel igénylési határidejét szeptember 24-ig. Azok a hallgatók, akik szeptember 24-ig akár elektronikusan, akár papíron eljuttatják igénylésüket, már október 15-én hozzájutnak a rendkívül kedvező kamatozású Diákhitel1-hez.
Vágólapra másolva!

A Kormány döntése alapján augusztus 15-től az eddigi 70 ezer forint helyett már havi maximum 150 ezer forintig igényelhető a teljesen szabad felhasználású Diákhitel1. A hallgatók a teljes szemeszterre egy összegben is igényelhetik a megemelt összeget, így október 15-én akár 750 ezer forinthoz is hozzájuthatnak azon hallgatók, akik akár elektronikus úton, akár papír alapon a meghosszabbított határidőig, szeptember 24-ig eljuttatják igénylésüket a Diákhitel Központhoz.

A határidő rendkívüli meghosszabbítására a soha nem tapasztalt érdeklődés és a felsőoktatási beiratkozás elhúzódása miatt kerül sor.

A Diákhitel Központ idén 2003 óta nem látott számú, mintegy 40 ezer új ügyfélnek folyósít diákhiteleket 30 milliárd forint értékben. A rekord alacsony, 1,99%-os kamattal elérhető, szabad felhasználású Diákhitel1-et mintegy 30%-kal többen igénylik, mint a tavalyi hasonló időszakban.

Illusztráció Forrás: MTI/Róka László

A teljesen kamatmentes Diákhitel2-őt már minden harmadik érinett hallgató igénybe veszi. A koronavírus-járvány hatásainak mérséklésére bevezetett, átmeneti segítséget nyújtó kamatmentes, szabadon felhasználható Diákhitel Pluszt már több, mint 21 ezer hallgató kérte 2020. május 1-től.

A diákhitelek igénylési folyamata egyszerű, lehetőség van elektronikus aláírással történő szerződéskötésre, melynek köszönhetően nincs szükség személyes jelenlétre és papír alapú dokumentumok benyújtására.

Az elektronikus igénylés előfeltétele az ügyfélkapus azonosítás, illetve az igénylés NEPTUN rendszeren keresztül történő indítása.

Az e-szerződés mellett természetesen továbbra is lehetőség van a hiteligénylések papír alapon történő leadására a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatán, valamint a postahivatalokban és a partner bankok fiókhálózatában.