A Lesothóban található Letseng gyémántbánya üzemeltetője újabb elképesztő fogásról jelentett: drágakő-minőségű fehér, illetve sárga követ találtak a tengerszint felett 3000 méterre fekvő kitermelési területen. A bejelentés azért érdemel figyelmet, mert az elmúlt néhány hétben már több alkalommal jelentettek 100 karát fölötti leletről.

Ahogy arról az Origo beszámolt, legutóbb szeptember első napjaiban bukkantak kivételes gyémántra a bányában. Az akkori lelet a harmadik volt néhány héten belül a 100 karátosnál értékesebbek sorában. A telephelyet üzemeltető bányaipari vállalatnak azonban most ezt is sikerült túlszárnyalnia.

Friss közlésük szerint
egy kivételes minőségű, 166 karátos fehér gyémánt mellett ugyanazon a napon - szeptember 18-án - egy 77 karátos színes, sárga gyémántot is kiemeltek a bányából.

A kövekről közzétett kép:

null

null

A 166 karátos fehér gyémánt már a tizenkettedik, 100 karátosnál nagyobb kő 2020-ban a letsengi bányában.

A parányi Lesothóban található Letseng a világ egyik legjelentősebb gyémántipari területe. A járvány miatt a termelést tavasszal ott is szüneteltették, ám ahogy arról az Origo beszámolt, április végén az üzemeltető bejelentette a kitermelés folytatását.