Az UniCredit eladná lízing és helyi ingatlanbefektetési üzletágát Németországban, ezzel folytatva a már megkezdett költségcsökkentést.

Az ügyletre rálátó források szerint az UniCredit német lízingüzletága mintegy 500 millió eurót (182 milliárd forintot) ér. Az olasz bank nemrégiben kötött partnerséget a Deutsche Leasing és a Deutsche Anlagen Leasing társaságokkal, hogy lízingszolgáltatásokat kínáljon Németországban.

Az UniCredit németországi képviselője nem kívánta kommentálni az értesülést.

Az olasz hitelintézeti csoport 2016 közepe óta sikeres átalakítást hajtott végre Jean Pierre Mustier vezérigazgató irányításával, amelynek eredményeként több milliárd eurónyi eszköztől szabadult meg.

Két németországi üzletágától is megszabadulna az olasz UniCredit a költségcsökkentési törekvései részeként, reagálva a rivális Intesa közelmúltbeli hasonló lépéséreForrás: MTI/EPA/Mattia Sedda

Az európai bankok számára kockázatot jelent a nem fizetett hitelek új lendülete a koronavírus-járvány második hulláma kapcsán, amikor a válság sújtotta vállalkozásokat segítő kormányzati támogatási intézkedések megszűnnek.

Az UniCredit azután lépett, hogy az olasz versenytárs, az Intesa Sanpaolo bank két, nem kötelező érvényű ajánlatot kapott lízing üzletágára.

Az UniCredit a jövő hónap elején megkezdi a WealthCap eladását is, amely ingatlan-befektetési lehetőségeket kínál az ügyfeleknek. A WealthCap vállalati értéke a becslések szerint mintegy 150-200 millió euró (55-73 milliárd forintot).

Forrás: Reuters.com