Nyugtatják a gyártók a briteket, akik nagy mennyiségben vásárolják a vécépapírt

FRA - PQ LE NOUVEL OR BLANC WC argent coronavirus covid covid 19 covid-19 HYGIENE money papier toilette pq toilet paper toilettes water closet
Toilet paper roll. Rouleau de papier toilette.
Vágólapra másolva!
Felkészültek a gyártók a vásárlói rohamra, amelynek kialakulásától amiatt tartanak a briteknél, mert a minap további részleges korlátozásokat jelentettek be. A vállalatok azt mondják: lesz elég vécépapír, a készletek kitartanak, feltéve, ha az emberek nem kezdik el azokat indokolatlan mennyiségben felhalmozni.
Vágólapra másolva!

A vécépapírok eladása 23 százalékkal nőtt a múlt héten az Egyesült Királyságban, így az előállítók arra készülnek, hogy a most bejelentett új védekező intézkedések tovább növelik azok kiskereskedelmi forgalmát. A WEPA-csoport, melynek brit tagja saját márkás vécépapírokat és konyhai papírtörlőket gyárt többek között a nagy láncoknak, mint a Tesco, Sainsbury's és az Asda, azt mondja, tanultak a tavaszi tapasztalatokból.

Most ősszel biztosítani tudják, hogy legyen elég ezekből a termékekből - már ha a vásárlók is felelősen viselkednek, és nem kezdenek el felhalmozni.

Emlékezetes, hogy idén márciusban, a járvány első hullámában, egyes szupermarketekben bizonyos termékekre - a vécépapír mellett tésztákra, kéztisztító szappanokra, antibakteriális törlőkendőkre - fejenkénti vásárlási korlátot kellett bevezetni, miután a vevők lecsupaszították a polcokat.

Illusztráció Forrás: Hans Lucas via AFP/Laurent Le Crabe / Hans Lucas/Laurent Le Crabe

A WEPA vezetője azt nyilatkozta, hogy növelték a gyártási kapacitást, hogy elég tartalékot tudjanak felhalmozni, és fuvarozóikat is készenlétbe állították, hogy a termékek időben a boltokba juthassanak. Ugyanakkor a cégnél is azt kérik a vásárlóktól:

fogadják meg az üzletek feléjük megfogalmazott kéréseit a vásárolt mennyiségről.

A nagyobb üzletláncok azt közölték: néhány napja azt tapasztalják, hogy a vásárlók némileg több tartós élelmiszert - például paradicsomkonzervet, száraz tésztákat - vásárolnak. De azt az állítást túlzásnak érzik, ami szerint a briteknél megint tendenciaszerű felvásárlásnak lehetnének tanúi - írja a Guardian című brit lap.