Varga Mihály: Magyarország elismerése egyedülálló az EU-ban

Varga Mihály, pénzügyminiszter, Integrál Zrt., baromfifeldolgozó új vágóüzeme
Kiskunfélegyháza, 2020. szeptember 18. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Integrál Zrt. Baromfifeldolgozó új vágóüzemének ünnepélyes átadásán Kiskunfélegyházán 2020. szeptember 18-án. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Magyarország hitelminősítői elismerése egyedülálló az Európai Unióban (EU), hiszen az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították - mondta szombat reggel közzétett videoüzenetében a pénzügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Közösségi oldalán Varga Mihály a Moody's bejelentésére reagált. A nemzetközi hitelminősítő változatlan besorolás mellett

stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.

Az értékelést a pénzügyminiszter a magyar gazdaságpolitika megerősítésének nevezte.

A Moody's - mint fogalmazott - úgy véli, hogy Magyarország az elmúlt évek teljesítményének köszönhetően ellenállóbb a kontinens más államainál, gazdaságának növekedése pedig folytatódhat a járvány végeztével.

A kedvező megítélést más intézmények is fenntartják, az országot a Moody's mellett mindegyik nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja - mondta Varga Mihály, aki szerint az elismerésre szükség is van, hiszen minden ide érkező beruházás fontos lépés a válság elleni küzdelemben.