A Caesars Entertainment vásárolhatja meg a közel száz éves brit fogadóirodát, a William Hillt. A legfrissebb információk szerint a Las Vegas-i kaszinótulajdonos vállalat 2,9 milliárd fontot fizethet majd, azonban az Apollo nevű amerikai alapkezelő is versenyben van.

A tőzsdén jegyzett William Hill mintegy száz éves múltra tekint vissza és az egyik legnagyobb brit fogadóirodának számít. Az elmúlt időben viszont a cég egyre nehezebb helyzetbe került, amin - a koronavírus-járvány mellett - az is rontott, hogy egyre kevesebben mennek be és fogadnak a fizikai irodákban, az emberek már inkább online teszik meg a téteket.

 A BBC értesülései szerint Caesars Palace kaszinó tulajdonosa leginkább a William Hill amerikai fogadóirodái iránt érdeklődik, amelyekből 170 van 13 államban. A Caesars vezérigazgatója, Tom Reeg elmondta, hogy számukra kifejezetten izgalmas, hogy kombinálhatják az online és a fizikai fogadás világát.

Las Vegas látképeForrás: Getty Images/Bruce Bennett

A Caesars már jelenleg is 20 százalékban tulajdonosa a William Hill amerikai részlegének, azonban most már teljes egészében felvásárolnák a vállalatot, ezért pedig 2,9 milliárd fontot ajánlanak. A Caesars mellett az Apollo nevű amerikai alapkezelő is érdeklődik, ők azonban egyenlőre még nem hozták nyilvánosságra az ajánlatukat.