Elképesztő repülő járművet mutatott be egy kínai vállalat

Kiwigogo
Vágólapra másolva!
Az Xpeng az idei pekingi Motor Shown mutatta be a teljesen elektromos drónját, amely 5 és 25 méter magasság között lesz képes repülni.
Vágólapra másolva!

Az Xpeng Kiwigogo névre keresztelt drónja sajnos nem mostanában kerül piacra, viszont jól mutatja, hogy a gyártók világszerte egyre inkább foglalkoznak a lakossági repülés gondolatával és ehhez a legtöbben a drónokban látják a lehetőséget.

Az Xpeng már hetedig éve fejleszti a Kiwigogót, összesen 15 szabadalmuk van már beleépítve és több mint 10 ezer biztonsági teszten is átesett.

Az Xpeng a drón mellett elsősorban elektromos autók gyártásával foglalkozik, nemrég dobták piacra második modelljüket és valószínűleg továbbra is inkább az elektromos járműgyártás marad a vállalat fő profilja.

Kiwigogo Forrás: red-dot.org

A drónok tervezésével és tesztelésével az Xpeng Heitech leányvállalat foglalkozik jelenleg, amely a cég szerint az Xpeng egyik hosszú távú projektje, vagyis jelenleg nem szerves része a még az anyavállalatnak. Ez viszont azt is jelenti, hogy belátható időn belül senki sem fog tudni Kiwigogoval repkedni a városok felett.