Megmutatjuk, mi történik egyetlen perc alatt az interneten 2020-ban!

internet information technology laptop computer multimedia network share sharing connection exchange background concept portal website image digital song music email mail movie film contact travel application software globe global world worldwide virtual
18851932 - internet laptop for multimedia sharing and working
Vágólapra másolva!
Nem is hinné, mi mindenre elég egyetlen perc az interneten - most viszont megtudhatja, hiszen a Visual Capitalist nagyobb összeállításából kiindulva a Statista látványos diagrammon ábrázolja a választ a kérdésre.
Vágólapra másolva!

Mutatjuk az angol nyelvű magyarázatokkal ellátott, de így is önmagáért beszélő grafikát:

Infographic: A Minute on the Internet in 2020 | Statista You will find more infographics at Statista

A grafika címe arra utal, hogy az interneten egyetlen perc alatt átlagosan mekkora adatforgalmat hoznak létre a felhasználók végezte egyes tevékenységek.

Persze nem is a milliárdnyi terrabájt meghatározása a lenyűgöző ebben,

hanem azok az ennél jóval konkrétabb, különféle szolgáltatásai a világhálónak, melyek, miután tömegek használják azokat egyszerre, ezt a felfogahatatlan volumenű adatforgalmat létrehozzák.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Így például egyetlen perc alatt csak a Netflix felhasználói 400 ezer óránál is több tartalmat streamel-nek a portálon, amivel egyidejűleg a Youtube-ra 500 órányi videót töltenek fel mások. Míg a felhasználók ezen folyamatok befejezésére várnak, addig pedig 42 millió üzenet áramlik a WhatsApp alkalmazáson.

Persze nem lenne meglepő az sem, ha ez a szám jövőre már magasabb lenne, hiszen egy perc alatt is rengeteg applikációt töltenek le vagy kezdnek használni, például 319-cel nő a Twitter felhasználóinak száma, és rengeteg más szolgáltatást is igénybe vesznek a világhálóra csatlakozók. Eközben a Zoom platformon szervezett online értekezleteken több mint 208 ezren vesznek részt egy időben.

2020 az az év, amikor a korábbiakkal összehasonlítva - állítják az eredeti elemzést készítő Domo-nál -,

minden eddiginél nagyobb adatforgalom bonyolódik az interneten 60 másodperc alatt, vagyis sokkal több minden és nagyobb számban történik.

Több üzenetváltás, több vásárlás, több online tartalom megtekintése, és így tovább - nem csekély részben a járványnak köszönhetően.

Illusztráció Forrás: Origo

Az utóbbi hónapokban szinte közhelyes megállapítássá vált, hogy a járvány több vonatkozásban is végérvényes változást hoz az eddig megszokott életvitelben, és szinte biztosra vehető, hogy a helyzet egyik nyertese a digitalizáció erősödése lesz. Az ugyanakkor biztos, hogy sok minden nem tűnik el a mindennapokból, pusztán átalakul vagy hangsúlya helyeződik át máshova. Például, ahogy látható, az online kereskedelem lett a gazdaság egészén belül az egyik, a korábbinál is fontosabb szektor.

Ez persze nem is csoda: az adatok szerint egyetlen perc alatt is 6.659 csomagot szállítanak az online rendelőknek, egyedül az Amazonról, a világ vezető kiskereskedelmi portáljáról. Ehhez persze az is kell, hogy a vásárlók költsenek is, méghozzá nem is keveset: az adatok alapján, a felfoghatatlan nagyságú adatforgalom mellett a pénzforgalom is hasonló nagyságrendben zajlik az interneten. Mégpedig úgy, hogy

az online vásárlók percenként 1 millió dollárt (kb. 310 millió forintot)

is otthagynak a virtuális kasszáknál.